Zakaj ravno Korzika?

Otok leži blizu Slovenije. Le kakih 600 kilometrov (6 ur) lagodne vožnje po avtocesti prek Italije. Podobno kot Srednja Dalmacija, do katere smo se pripravljeni mučiti v pregretih avtomobilih po 12 ur.

Francozi ga imenujejo otok lepot- L'ile de Beaute. Ne zaman. Vsakdo, ki ima rad neokrnjeno naravo najde na Korziki nekaj za svojo dušo.

Morje ima tisto modrino, ki so jo na Azurni obali že pozabili. V njem je morsko življenje raj za potapljače. Preko njega pihajo stalni vetrovi ki ženejo jadralce in valove za veselo igro otrok na peščenih palžah ure in ure.

Gore so prav tako divje in visoke kot naši Julijci. Plezalcem nudijo zanesljiv "grif", pohodnikom prelepe razglede, vsem pa čiste tople potoke, slapove in gozdove z mogočnimi pinjami laricio.

Zgodovino, s podobami iz megalitika, z raziskovalcem Krištofom Kolumbom, ki naj bi bil po neki teoriji iz Calvija, z naprednimi voditelji na čelu s Pascualom Paolijem, z diktatorjem Napoleonom Bonapartom, z velikimi žrtvami, ki so padle za Francijo v času I. in II. svetovne vojne in s stalno željo po samostojnosti, ki je nam Slovencem tako znana.

DOMA