Avtor: M. Praprotnik; Program: Rute 66; Izdelano: aprila 2003; Avtokarta Radovljica - LivornoKako pridemo do Korzike?

Potovanja se lahko lotimo na različne načine:

 

Avtor: M. Praprotnik; Program: Rute 66; Izdelano: aprila 2003; Avtokarta mesta LivornoZ avtom se popeljemo do Italijanske meje. Na prvi avtocestni postaji v Italiji kupimo kartico za italijanske avtoceste i nato poženemo preko padske nižine proti Toscani. Pot nas vodi mimo Benetk, skozi Padovo in Feraro in se tako za Bologno povzpne v Apenine. Na drugi strani gorovja se spusti v Firnce in nas mimo Pise pripelje do pristanišča v Livornu.

V trajektnem pristanišču Livorno/Petrarca kupimo vozovnico za morski del naše poti do otoka. Ladijske povezave so v sezoni pogoste (tudi do 6 krat na dan) zato rezervacije v glavnem niso potrebne. Izjema je čas med 20. julijem in 20. avgustom ko v času letnih dopustov v Italiji in Franciji tako ni primerno potovati na otok. Ladja plove do Bastije na Korziki okrog 4 ure. Ob Italijanskem kapučinu se šofer v ležalniku na palubi ravno prav odpočije.

Po prihodu na otok, jo lahko takoj "ucvremo" dogodivščinam na proti ali pa zapeljemo v parkirno hišo veleblagovnice v pristanišču kjer nam nudijo brezplačno parkiranje. Bastija je drugo največje mesto na Korziki (takoj za Ajacciom). Čeprav ga Ajccio prekaša po znamenitostih, si je tudi v Bastiji vredno ogledati trdnjavo in staro pristanišče.

 

NA POTI