Na suhem in ...

Vir: Revija: Mediterranee magazine; Horse- Serie No 8; April 97Vir: Revija: Mediterranee magazine; Horse- Serie No 8; April 97Nisem ljubitelj neskončenaga poležavanja na plažah in rad imam naravo. Po Korziških gorah se je mogoče potepati že od zgodnje pomladi- pravzaprav tudi pozimi, če imamo le znanje in opremo za zimske vzpone. Celo nekaj smučišč je na otoku in pravijo da ob dobrih zimah tudi obratujejo. Pomladi, ko narastejo reke izpod Korziških gora (Monte Cinto ima dobrih 2700 m), postane otok raj za kajak.Domačini imajo od vseh športov še najraje lov in seveda nogomet.

Kdor ni ljubitelj hoje po toplem mediteranskem soncu, se lahko zavihti na konjske ali oslovske hrbte. Turistične agencije nudijo tudi večdnevne tracking po otoku. Večina ljudi, ki spozavajo korziške gore pa vseeno prehodi vsaj delček njihove znamenite transferzale GR20. GR20 popelje pohodnika v 14. etapah prek več kot polovice otoka.

... v vodi

Vir: Revija: Mediterranee magazine; Horse- Serie No 8; April 97Seveda smo šli na Korziko zaradi morja. Razen plavanja in poležavanja na plaži, mi morski športiniso preveč blizu. Poznavalci pa trdijo, da je otok tudi raj za wind surferje in jadralce. Prijatelji potapljači pa so na Scandoli uživali ob potapljanju med podvodni svet obalnega morja (le malce drago je bilo). Na večjih plažah lahko zanesenjaki najamejo opremo (surf, katamaran, manjšo jadrnico, potapljaško opremo) z inštruktorjem ali brez. Osebno sem ostal pri jadralnem zmaju.

 

 

ŠPORT