TRIGLAVSKA JEZERA, 2001

Naslednje leto nismo šli nikamor, ker se nismo dovolj hitro organizirali in nas je prehitel čas oz. je minilo poletje. Zato pa smo poleti 2001 prehodili čudoviti svet ob Triglavskih jezerih.

Prvi dan smo odšli do planine Jezero nad Bohinjem. Popoldne smo se hoteli povzpeti na kakšen bližnji hrib, a nam je nevihta to preprečila. Da smo se vseeno ogreli za hojo naslednjega dne, smo proti večeru odšli na planšarijo V Lazu - čudovit košček naše male deželice - kjer smo kupili svež sir in skuto ter si potem v koči pripravili slastno večerjo. Tudi naslednje jutro ni obetalo preveč dobrega vremena, a smo se pogumno podali na pot. Počasi smo se vzpenjali, drevesa so se redčila in kmalu so nas pozdravile planinske rože (videla sem prvo planiko v svojem življenju!). Pred očmi so se nam odpirali prelepi razgledi in obdajal nas je gorski mir - prvi znaki zastrupitve z gorami. Takšen pa je bil pogled na prvo jezero (jezero pod Vršacem), do katerega smo prišli:

In takole smo hodili sredi poletja čez velike zaplate snega:

Načrtovali smo, da bi mogoče odšli še višje proti Triglavu, a smo to idejo kmalu opustili, saj nismo imeli vsi dovolj kondicije in še ves čas smo hodili pred dežjem. Zato smo odšli kar proti jugu. Pot nas je vodila mimo jezera Ledvica in Dvojnega jezera:

vse do Črnega jezera, ki je že tik nad slapom Savica:

Bili smo že kar utrujeni, ko nas je čakal še zadnji del poti - morali smo se povzpeti nazaj do naše koče, kjer smo prenočili - a prekrasna narava je bila bogato plačilo za naše napore.

Zadnji dan smo odšli najprej na planšarijo V Lazu

in se potem preko planine Blato spet spustili do Bohinjskega jezera.

Jaz pa sem se še malo bolj zastrupila s skrivnostnimi gorami.

 

GORE     Triglav     Triglavska jezera     Prehodavci     Krn