Darja Potočar

Darja Potočar

Zadnja sprememba: 25.5.2007

O meni

Sem Darja Potočar, rojena v mali vasici na Dolenjskem v okolici Novega mesta. Po končani gimnaziji v Novem mestu sem se vpisala na Fakulteto za matematiko in fiziko v Ljubljani. Že od nekdaj sem zelo rada imela okrog sebe ogromno ljudi, samota me ni ravno privlačila. Najbolj sem bila srečna, če sem nekomu lahko pomagala. Ko sem spoznala svoj talent, matematiko, se mi je želja uresničila. Že v gimnaziji in potem na faksu sem ogromno inštruirala. Delo me je veselilo, še najbolj pa nasmeh na obrazih mojih učencev, ko so uspešno odpisali kontrolno nalogo, naredili popravni izpit, uspešno opravili maturo, naredili izpit iz matematike,…

V času študija sem živela v študentskem domu v Mestnem logu, kjer sem spoznala kar nekaj ljudi, ki so za vedno zaznamovali moje življenje, še posebno moj fant Boris.
Sedaj sem absolventka in pišem diplomsko nalogo iz Numeričnih metod. Po koncu mojih študijskih obveznosti se nameravam zaposliti na eni izmed gimnazij, kjer bom svoj talent lahko še bolje izkoristila. Veselim se dela z mladimi, kajti saj veste, »na mladih svet stoji«.

V prostem času se zelo rada ukvarjam s športom, rada kolesarim, smučam, surfam, …
Človek potrebuje oddih, saj si le tako lahko »nafila baterije« za nove obveznosti, ki ga čakajo. Verjamem, da ljudje zmoremo dosti več, kot naredimo, zato se ne bojte izzivov, ki vam bodo prekrižali pot.