1.UVOD

V seminarju bova predstavili računalo TI-92 Plus, razložili bova funkcije, ki se skrivajo na tipkah, ogledali si bomo razdelitev zaslona in se seznanili z nekaterimi operacijami, ki jih lahko izvede ta zelo zmogljiv kalkulator.

Seminar sva pripravili tako, da je najbolje, da ob branju ukaze in naloge izvajate na svojem računalu tudi sami. Nek star pregovor namreč pravi: SLIŠAL SEM, PA SEM POZABIL, VIDEL SEM IN SEM SI ZAPOMNIL, NAREDIL SEM IN ZNAM.

Najprej si bomo ogledali razdelitev zaslona in skupine tipk ter osnovne ukaze. V drugem delu seminarja pa bomo risali grafe funkcij v pravokotnih, polarnih in parametričnih koordinatah. S pomočjo računala TI-92 Plus bomo določili ničle funkcije, ogledali si bomo risanje v prostoru, se naučili računati z matrikami in uporabljati tabele ter konstruirati geometrijske like.

Kot profesorjem nam bo to računalo pripomoglo pri sestavljanju kontrolnih nalog, za hitro preverjanje rezultatov, uporabili ga bomo lahko za delo v skupinah in za popestritev kakšne snovi.

Naprej    Kazalo