Najprej en prav lep pozdrav iz Ptuja...




 

Ime mi je Dejan Kopold in sem profesor nemškega jezika in književnosti. Ker pa poučujem tudi računalništvo in informatiko opravljam dopolnilno izobraževanje iz le tega na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani.

Na tej strani pa Vam predstavljam izdelke, narejene v okviru predmeta
"UČENJE Z RAČUNALNIKOM IN DIDAKTIKA RAČUNALNIŠTVA"
pri. prof. dr. Vladimirju Batagelju.

 

 - Predstavitev šole: Tukaj najdete predstavitev OŠ Martin Kores Podlehnik. Stran je grafično precej intenzivna, saj je v njej veliko slikovnega materiala in programov v Javi.
Dejanska stran šole pa se nahaja na naslovu www.podlehnik.si .

 - Primer programa v Javi, primeren za pouk jezika (predvsem tujega). Programček  nam naključno premeša črke vnaprej določenih besed, katere nato učenci ugibajo. Gre za vajo utrjevanja besed, izvedega pri pouku računalništva.

 - Dva primera, narejena v Javascriptu. Nalogi nam besedilo pretvorijo v naloge, ki se rešujejo pri urah računalništva. Vaja utrjevanja besedil, zgodb...
Primer 1 ; Primer 2

 - Primer izbirnega tipa testa, ki je narejen z JavaScriptom. Ta tip naloge se da še nadgraditi in ga dejansko pretvoriti v "TEST NA DALJAVO", ki je lahko časovno omejen, rezultati pa se posredujejo preko elektronske pošte.

 - Stran poljubne teme z večimi povezavami. Stran je narejena na temo "Spletna umetnost".

 - Umetniški muzej Louvre v Franciji je eden izmed najbolj znamenitih svetovno znanih muzejev umetnosti, ki se nahaja na svetovnem spletu. Najde se na naslovu
(http://www.louvre.fr/louvrea.htm)

 - Stran z veliko matematičnimi vajami, ki jih lahko neposredno rešujete preko interneta in takoj preverjate vašo uspešnost. Navodila so v nemškem jeziku. (http://www.mathe-online.at/tests.html)

 - Domače shranjevanje posnetkov iz digitalnih kamer je vse bolj prisotno. Trenutno je najbolj popularen kodek za stiskanje podatkov imenovan DivX. Kaj DivX je, kaj vse lahko z njim počnemo, kako s tem kodekom stisnjene posnetke gledamo,... in vsa ostala vprašanja boste našli na http://www.divx-digest.com/software/index.html . Tudi vsa potrebna programska oprema je na tej strani.

 - Ta zadeva bo pa najbolj primerna za učitelje in profesorje nemškega jezika ter književnosti. Na naslovu http://www.wlu.ca/~wwwidv/netz.html se namreč nahaja spletna stran, ki predstavlja združenje učiteljev nemškega jezika po vsem svetu in je zastopana s strani 70 držav iz vsega sveta.

 - Ali Vas zanimajo projekti s pomočjo elektronske pošte? Potem izveste na naslovu http://www.bild-online.dk/ vse o projektih z elektronsko pošto, ki jih izvajate pri pouku tujega jezika. Konkretno se stran ukvarja s projekti nemškega jezika, vendar je veliko smernic splošnih...

 

Osebna stran: www.podlehnik.si/dejan

Copyright by Dejan KOPOLD
Datum zadnje spremembe: 12.04.2002