Pod zanimivimi elektronskimi naslovi so opisane WWW strani, ki sem jih našla na internetu in jih vpisala v vprašalnik na slovenskem informacijskem središču. Povezavo z željeno  WWW stranjo lahko vzpostavite s klikom na logo strani ali na napisani naslov.

 

Naziv in opis WWW strani in elektronski naslov

 Logo WWW strani

1. VESELA MATEMATIKA
(SMILE PROGRAM MATHEMATICS 
)
Stran vsebuje natančno izdelane učne priprave za pouk matematike v srednjih in osnovnih šolah. Namenjena je učiteljem matematike v srednjih in osnovnih šolah in omogoča učiteljem predstavitev matematičnih problemov na preprost in zabaven način -  od tu tudi ime www strani: SMILE PROGRAM MATHEMATICS. 

http://www.iit.edu/~smile/mathinde.html

 

 2. MATEMATIČNI ZNAKI 
Pri izdelavi spletnih strani, ki vsebujejo matematične enačbe, so velik problem znaki. Nekateri urejevalniki (Netscape) nekatere od teh matematičnih simbolov ne prikazuje. Težave s simboli rešujejo na dva načina: tako, da v enačbe vstavljajo lastne slike znakov, ali pa celotno enačbo preprosto spremenijo v sliko. Slike matematičnih znakov lahko dobite na WWW naslovu SSCL - Social Science Centre London, Ontario, Canada:

http://www.sscl.uwo.ca/sscl/

 

3. ELEKTRONSKA KNJIŽNICA - AWESAME LIBRARY

Elektronski leksikon, ki pokriva vsa področja matematike in vsebuje  tudi kopico informacij za učitelje matematike - priprave na pouk, definicije pojmov, podatke iz zgodovine matematike...

http://www.awesomelibrary.org/Classroom/Mathematics/

4. EINSTEINOVA TEORIJA RELATIVNOSTI

Na tej WWW strani je predstavljena knjiga Paula Marmeta:  Einsteins theory of relativity versus classical mechanics, ki dokazuje in izpeljuje Einsteinovo relativnostno teorijo izključno iz zakona o ohranitvi mase in energije. Ali kot pravi Paul Marmet: Fizika, ki ne upošteva zakona o ohranitvi mase-energije, ni fizika, temveč magija.

http://www.newtonphysics.on.ca/EINSTEIN/Contents.html


5. MATEMATIČNE UGANKE
Siméon Denis Poisson (1781-1840) je bil znan francoski matematik 19. stoletja. Delal je na področju mehanike, verjetnostnega računa, integrala, elektrike in magnetizma. Znan pa je tudi po svojih znamenitih ugankakah, ki jih lahko rešujete na sWWW strani: 

http://www.cut-the-knot.com/


 

 

 
6. EINSTEINOVA TEORIJA V ČEBELJI PERSPEKTIVI

Vsebuje natančen opis zgradbe čebeljega očesa in program B-EYE, s pomočjo katerega lahko obiskovalec strani opazuje sliko predmeta (sliko Einsteina...) skozi čebelje oko.

http://cvs.anu.edu.au/andy/beye/submit.html

 

WWW STRAN ZA LJUBITELJE ROŽ

Stran je namenjena ljubiteljem rož, vrnarjem in vsem, ki so jim rože blizu. Vsebuje kopico informacij o rožah, slik rož, dogodkih, sajenju, prodaji in menjavi rož.


 http://www.rosarian.com/

Rose


[Začetek strani] [ Mateja Likar Fakulteta za Matematiko in fiziko] [Osnovna stran]