Priprava del. okolja ] Pripr.ACC.skupin ] DEF. SKUPINE ] ADM.UP.SKUPIN ] [ POZAB. GESLA ]

DOMOV ] NAVZGOR ]

POZABLJENA GESLA, ODKLEPANJE ACCOUNTOV, SPREMEMBE LASTNOSTI VEČIM UPORABNIKOM NAENKRAT.

V primeru, ko geslo poteče ali ga uporabnik pozabi, se pojavi potreba, da se geslo izbriše. To se naredi zelo enostavno z orodjem User Manager fot Domainsizberemo uporabnika, postavimo se v polji Pasword in Confirm Password ter ju zbrišemo. Vpišemo lahko novo geslo.Ce pa imamo vključeno možnost zaklepanja accountov in se zgodi, da ima uporabnik svoj account blokiran, ga moramo deblokirati spet z istim orodjem in sicer pred poljem Account Locked Out, pred katerim stoji kljukica, kliknemo na kljukico, da se izbriše. V tem primeru je tudi pametno zamenjati geslo.

Vcasih bi želeli več uporabnikom naenkrat spremeniti nek parameter, na primer spremeniti čas možnosti prijave v sistem 15 uporabnikom.Takrat izvedite naslednji postopek;

image20.gif (7258 Byte)
  1. Zaženemo User Manager for Domains.

  2. Izberemo uporabnike z eno od sledečih metod:

  3. Označimo vsakega uporabnika posebej tako, da držimo tipko Ctrl in kliknemo nanj ali,- oznaeimo prvega uporabnika, pritisnemo in zadržimo tipko Shift in kliknemona zadnjega uporabnika, ki ga še želimo izbrati. Vsi uporabniki od prvega do zadnjega bodo oznaceni. (Ta metoda pride v poštev le, ce so uporabniki nanizani v seznamu eden za drugim).Iz menija User izberemo Properties.

  4. Opravimo spremembe.

  5. Kliknemo OK.

 

[ NAZAJ ] [ DOMOV ] [ NAVZGOR ]