tabTools.jpg (1709 bytes)

Recepti.gif (3300 bytes)

tabTools.jpg (1709 bytes)

 

INFARKT

1/4 gina

1/4 suhega vermuta

1/4 likerja Apricot brandy

1/4 pomarančne grenčice

Zmešamo v ročnem mešalniku, precedimo v kozarec za dolgo pijačo, dodamo češnje, pomaranče in limone ter dolijemo Radensko. Postrežemo s cevčico.

AMERICANO

led

2/3 suhega vermuta Martini

2 brizga pomarančnega soka ali grenčice angosture

2 brizga sodavice

Pijače rahlo zmešamo z ledom v mešalnem kozarcu, precedimo v kozarec za koktajl in pijačo okrasimo z rezino limonine lupine.

KAVNI KOBLER

Kozarec za kobler do tričetrt napolnimo z zrnatim ledom, okrasimo s sadjem in čez prelijemo ˝ vinjaka, ˝ kavnega likerja in dolijemo ohlajeno precejeno turško kavo ter postrežemo z barsko žličko in cevčico.

NEIL ARMSTRONG KOLINS

dve kocki ledu

2/3 konjaka Martell

1/3 grenivkinega soka

suho peneče se vino za dolivanje

Pijače z ledom na rahlo zmešamo z barsko žlico v kozarcu tumbler, mešanico okrasimo z limonino rezino in postrežemo s cevčico.

MANHATTAN KULER

veliko ledu

2/3 svetlega ruma

1/3 limoninega soka

1 brizg limoninega sirupa

rdeče vino

ginger ale

Sestavine na hitro in dobro zmešamo v ročnem mešalniku, precedimo v kozarec tumbler, dopolnimo napol z rdečim vinom, drugo polovico pa z ginger aleom. Postrežemo z limonino spiralo, kavno žličko in s cevčico.

POMARANČNA BOVLA

Šest kock sladkorja toliko časa drgnemo ob pomarančno lupino, da sladkor postane rumen. Nato dodamo sladkor v mešalni kozarec z vodo, da se raztopi. Medtem olupimo šest pomaranč, jih razrežemo na rezine, damo v posodo za bovlo in potresemo s sladkorjem ter pustimo stati v hladilniku dve uri. Po dveh urah dolijemo belo buteljčno vino in raztopljeni sladkor ter pustimo stati še eno uro. Nato dolijemo peneče se vino, dodamo za okus liker maraskino in postrežemo.

RIVIERA EGG-NOG

led

1 celo jajce

1/2 ruma

1/2 svežega mleka

1 brizg tekoče sladke smetane

1 brizg tekočega sladkorja

1 žlica medu

Sestavine dobro zmešamo v električnem mešalniku, prelijemo v kozarec za dolgo pijačo, povrh nastrgamo muškatni orešek in postrežemo s cevčico.

BRANDY FIZ

led

2/3 domačega brandyja

1/3 limoninega soka

2 do 3 žlice zmletega sladkorja

Sestavine dobro zmešamo v električnem mešalniku in postrežemo v kozarcu za fiz.

BUTTERFLY FLIP

led, 1/2 kakavovega likerja

1/2 konjaka

2 rumenjaka

1 brizg tekočega sladkorja

1 brizg stepene smetane

Vse dobro in dolgo mešamo v električnem mešalniku, prelijemo v kozarec za flip, na pijačo pa nastrgamo muškatni orešek ter postrežemo s cevčico.

JAGODOV FRAPE

led

2/3 dobrega belega vina

1/3 jagodovega likerja

2 žlici jagodovega sladoleda

Dobro zmešamo v električnem mešalniku, prelijemo v kozarec za flip in postrežemo s cevčico

RUMOV GROG

V kozarec za grog vržemo 4 kocke sladkorja, rezino limone, dodamo sok polovice limone, zalijemo z zelo vročo vodo in dolijemo šilce ruma ter postrežemo s kavno žličko

POUSSE-CAFE FINLANDIJA

1/4 grenadine

1/4 zelenega metinega likerja

1/4 likerja maraskino

1/4 modrega likerja Curacao

V ozek visok kozarec zlijemo pijače, ki jih ne mešmo; postrežemo s cevčico.

MALINOV PUNČ

led

1/2  konjaka

2 brizga malinovega soka

3 brizge domačega sadjevca

3 brizge žganja Kirsch

1 brizg likerja maraskino

1 brizg limoninega soka

1 brizg sodavice

V ročnem mešalniku zmešamo led in pijače, prelijemo v kozarec za punč. Pijačo okrasimo s sadjem ter postrežemo s kavno žličko in cevčico.

GIN KRUSTA

led, 1/10 suhega gina

1 brizga angosture

1 brizga likerja maraskino

1 brizg tekočega sladkorja

1 žlica limoninega soka

1 žlica limoninega sirupa

Na kozarcu za koktajl pripravimo krusto z limonino rezino. Sestavine zmešamo v ročnem mešalniku, vsebino pazljivo precedimo v kozarec in postrežemo s kavno žličko ali s cevčico.

CUBA LIBRE

V kozarec tumbler damo tri koščke ledu, sok polovice limone, ˝ ruma in dopolnimo s coca-colo. Okrasimo z rezino limone in serviramo s cevčico.

MLEČNI PUNČ

V mešalnik damo 2 rumenjaka, 2 žlici sladkorja, dobro zmešamo in dodamo 1 brizga likerja Cherry brandy, 1/10 domačega ruma in vnovič zmešamo. Precedimo v kozarec za punč in dopolnimo z vročim mlekom; postrežemo s kavno žličko.

nazaj roka.jpg (915 bytes)     naprej roka.jpg (912 bytes)