INFARKT 1/4 gina
1/4 suhega vermuta
1/4 likerja Apricot brandy
1/4 pomarančne grenčice
Zmešamo v ročnem mešalniku, precedimo v
kozarec za dolgo pijačo, dodamo češnje, pomaranče in limone ter dolijemo Radensko.
Postrežemo s cevčico. |
AMERICANO led
2/3 suhega vermuta Martini
2 brizga pomaran čnega soka ali grenčice
angosture
2 brizga sodavice
Pijače rahlo zmešamo z ledom v mešalnem kozarcu, precedimo v kozarec za koktajl in
pijačo okrasimo z rezino limonine lupine. |
KAVNI KOBLER Kozarec za kobler do tri četrt napolnimo z zrnatim ledom, okrasimo s sadjem in
čez prelijemo ˝ vinjaka, ˝ kavnega likerja in dolijemo ohlajeno precejeno turško kavo
ter postrežemo z barsko žličko in cevčico. |
NEIL ARMSTRONG KOLINS dve kocki ledu
2/3 konjaka Martell
1/3 grenivkinega soka
suho pene če se vino za dolivanje
Pijače z ledom na rahlo zmešamo z barsko žlico v kozarcu tumbler, mešanico okrasimo
z limonino rezino in postrežemo s cevčico. |
MANHATTAN KULER veliko ledu
2/3 svetlega ruma
1/3 limoninega soka
1 brizg limoninega sirupa
rde če vino
ginger ale
Sestavine na hitro in dobro zmešamo v ročnem mešalniku, precedimo v kozarec tumbler,
dopolnimo napol z rdečim vinom, drugo polovico pa z ginger aleom. Postrežemo z limonino
spiralo, kavno žličko in s cevčico. |
POMARANČNA BOVLA Šest kock sladkorja toliko časa drgnemo ob pomarančno lupino, da sladkor postane
rumen. Nato dodamo sladkor v mešalni kozarec z vodo, da se raztopi. Medtem olupimo šest
pomaranč, jih razrežemo na rezine, damo v posodo za bovlo in potresemo s sladkorjem ter
pustimo stati v hladilniku dve uri. Po dveh urah dolijemo belo buteljčno vino in
raztopljeni sladkor ter pustimo stati še eno uro. Nato dolijemo peneče se vino, dodamo
za okus liker maraskino in postrežemo. |
RIVIERA EGG-NOG led
1 celo jajce
1/2 ruma
1/2 sve žega mleka
1 brizg tekoče sladke smetane
1 brizg tekočega sladkorja
1 žlica medu
Sestavine dobro zmešamo v električnem mešalniku, prelijemo v kozarec za dolgo
pijačo, povrh nastrgamo muškatni orešek in postrežemo s cevčico. |
BRANDY FIZ led
2/3 doma čega brandyja
1/3 limoninega soka
2 do 3 žlice zmletega sladkorja
Sestavine dobro zmešamo v električnem mešalniku in postrežemo v kozarcu za fiz. |
BUTTERFLY FLIP led, 1/2 kakavovega
likerja
1/2 konjaka
2 rumenjaka
1 brizg teko čega sladkorja
1 brizg stepene smetane
Vse dobro in dolgo mešamo v električnem mešalniku, prelijemo v kozarec za flip, na
pijačo pa nastrgamo muškatni orešek ter postrežemo s cevčico. |
JAGODOV FRAPE led
2/3 dobrega belega vina
1/3 jagodovega likerja
2 žlici jagodovega sladoleda
Dobro zmešamo v električnem mešalniku, prelijemo v kozarec za flip in postrežemo s
cevčico |
RUMOV GROG V kozarec za grog vr žemo 4 kocke sladkorja, rezino limone, dodamo sok
polovice limone, zalijemo z zelo vročo vodo in dolijemo šilce ruma ter postrežemo s
kavno žličko |
POUSSE-CAFE FINLANDIJA 1/4 grenadine
1/4 zelenega metinega likerja
1/4 likerja maraskino
1/4 modrega likerja Curacao
V ozek visok kozarec zlijemo pija če, ki
jih ne mešmo; postrežemo s cevčico. |
MALINOV PUNČ led
1/2 konjaka
2 brizga malinovega soka
3 brizge doma čega sadjevca
3 brizge žganja Kirsch
1 brizg likerja maraskino
1 brizg limoninega soka
1 brizg sodavice
V ročnem mešalniku zmešamo led in pijače, prelijemo v kozarec za punč. Pijačo
okrasimo s sadjem ter postrežemo s kavno žličko in cevčico. |
GIN KRUSTA led, 1/10 suhega gina
1 brizga angosture
1 brizga likerja maraskino
1 brizg teko čega sladkorja
1 žlica limoninega soka
1 žlica limoninega sirupa
Na kozarcu za koktajl pripravimo krusto z limonino rezino. Sestavine zmešamo v ročnem
mešalniku, vsebino pazljivo precedimo v kozarec in postrežemo s kavno žličko ali s
cevčico. |
CUBA LIBRE V kozarec tumbler damo tri
koš čke ledu, sok polovice limone, ˝ ruma
in dopolnimo s coca-colo. Okrasimo z rezino limone in serviramo s cevčico. |
MLEČNI PUNČ V mešalnik damo 2 rumenjaka, 2 žlici sladkorja, dobro zmešamo in dodamo 1 brizga
likerja Cherry brandy, 1/10 domačega ruma in vnovič zmešamo. Precedimo v kozarec za
punč in dopolnimo z vročim mlekom; postrežemo s kavno žličko. |