Seminarska naloga

Za to seminarsko nalogo si bomo sposodili obširno zbirko programerskih problemov, ki jo najdemo na naslovu http://acm.uva.es/problemset/.

Naloga je, da si iz zbirke več kot 1400 nalog izberete 3 - 10 nalog (glej spodaj!), jih rešite in ustrezno predstavite.   Če izbranih nalog NI na seznamu zasedenih nalog, pošljete predlog na Matija.Lokar@fmf.uni-lj.si (z zadevo: DIRI2004_5_Seminarska_predlog_nalog in urejen po # nalog) za odobritev teh nalog. S povratno pošto boste prejeli odobritev nalog ali pa zahtevo, da si izberete druge naloge.

Za vsako nalogo poleg same rešitve pripravite še ustrezno spletno stran. Spletna stran mora vsebovati sestavine, kot so navedene na vzorcu in biti strukturirana točno na naveden način. Prav tako ne spreminjajte stilov, izgleda, ... (ustrezno datoteko s stilom (CSS) dobite tule) Primer, kako bi komentirali določeno nalogo.

Nalogo oddate tako, kot da pošljete ZIP (ne RAR ali podobno) datoteko na naslov Matija.Lokar@fmf.uni-lj.si (subject je 2004_5_Seminarska-Ime_Priimek). ZIP datoteka mora vsebovati imenik z imenom priimek_0, ki vsebuje imenike. Vsak izmed teh imenikov se mora imenovati tako, kot je številka izbrane naloge (npr. 256, če je to naloga #256)- Ko se razpakira ZIP datoteka, bomo torej imeli na primer tako strukturo

Če bo oddana naloga zahtevala popravke, jo morate vedno oddati v celoti, le da se osnovni imenik preimenuje v priimek_1 (če je to prvi popravek, oziroma priimek_4, če je to 4 popravek), ter zraven priložiti vsebino pripomb!

Na zgoraj omenjenem "Valladolid Programming Contest Site" je možno programe tudi oddati v avtomatsko ocenjevanje. Avtomatsko ocenjevanje deluje odlično za programe v C++ in Pascalu, malo manj pa za programe v Javi. Sistem podpira le precej omejeno verzijo Jave, razen tega pa je način oddaje omejen tudi z varnostnimi vidiki. Vsem svetujemo, da poskusite oddati svoje rešitve v avtomatsko ocenjevanje, vendar zaradi omejitev pri verziji Jave, to ni pogoj. Če ste vaš program uspešno oddali skozi avtomatsko ocenjevanje, je precej verjetno pravilen, zato bo tudi ocenjevanje lažje. Primer oddajanja naloge, ki je opisana na vzorcu, opisujemo v prilogi.

Ocena seminarske naloge bo odvisna od:

Rok za oddajo seminarske naloge je 10. oktober 2005, skrajni rok pa 10. marec 2007.

Kasnejše oddaje (šteje se le, če je oddana celotna naloga (vse naloge) - torej če obstaja možnost, da je naloga v redu):