OBVEZNOSTI IZ PREDMETA PROGRAMSKI JEZIKI

Povzetek

1. del: (programerski) Reševanje nalog v Javi

2. del: (pedagoški) Priprava gradiva iz dela

Na določeno temo (iz jezika Java seveda) je potrebno pripraviti sklop gradiv, namenjenih dijaku! Gradiva sestavljajo:

Posebej poudarjam, da gre za gradivo, namenjeno dijakom! Poudarek je na ustreznem pristopu in ne "trikologiji" določnega programskega jezika. Najpogostejša napaka je, da napišete priročnik za uporabo (reference manual) in ne učno gradivo za dijake.

Temo si izberete sami.

Pred prijavo teme bo potrebno poslati v odobritev "scenarij". Tu boste na kratko opisali, o čem boste pripravljali gradivo in kontekst v katerem se gradivo uporablja. Torej - komu je gradivo namenjeno, kakšno je pričakovano predznanje, kaj od snovi bo okvirno zajemalo, kakšni so časovni okviri izvajanja tega gradiva (koliko predavanj, vaj, ...).

Učenec zgoraj je lahko učenec OŠ, dijak poklicne šole, gimnazijec, udeleženec računalniškega krožka na OŠ ali SŠ, odrasla oseba, ... Seveda izbira učenca pogojuje tudi način priprave gradiva in način obravnave snovi!

 V nekaj dneh dobite potrditev, da je tema primerna. Nekaj možnih tem:

Primer lepo narejene seminarske naloge.

Povzetek

  1. Domače naloge: V seznamu morate imeti 6 x OK. Drugače: e-pošta predavatelju za dogovor
  2. Pisani testi:  V seznamu morate imeti 2 x +. Drugače: pripraviti 2 x 2 rešena testa oziroma e-pošta predavatelju za dogovor
  3. Programerski del: pozitivno ocenjena seminarska naloga ALI (% na 1. testu + % na 2. testu) / 2 >= 70 ALI pozitivno pisan test po e-pošti (dogovor po e-pošti)
  4. Pedagoški del: Pozitivno ocenjena sem. naloga