Java Script

  1. Sestavi program, ki preklaplja dve sliki med sabo. Namig: poišči navodila glede ukaza setTimeout, ter način, kako v Javi spremeniš src določilo slike. Na primer tule .
  2. Spodnje sličice vključite na svojo spletno stran tako, da se bodo izmenjevale ena za drugo na istem mestu z dano hitrostjo (vedno bo prikazana le ena sličica). Sličice naj se prikazujejo ciklično v zaporedju 1, 2, 3, 4, 5, 4, 3, 2. Dodajte še dva gumba, s katerima bo možno povečati ali zmanjšati hitrost animacije.
    1. slika 2. slika 3. slika 4. slika 5. slika
  3. Sestavite spletno stran, ki predstavlja album priljubljenih slik. Dan je seznam slik (imena datotek). Naenkrat naj bo prikazana samo ena slika, uporabnik pa naj ima možnost pogledati točno določeno, prvo, zadnjo, naslednjo ali prejšnjo v seznamu. Če nimate svoje zbirke slik, lahko uporabite spodnje.
    1. slika 2. slika 3. slika 4. slika 5. slika
  4. Skupina spletnih strani je večkrat povezana tako, da imamo ob strani (v okvirju) kazalo, s pomočjo katerega lahko z enim samim klikom pogledamo skoraj katerokoli stran. Oblikujte kazalo, sestavljeno iz spodnjih sličic. Za vsako točko v kazalu imate štiri sličice (običajno in aktivno s črnim in belim besedilom). Izbira v kazalu je aktivna, če si ogledujemo vsebino ustrezne strani (aktivna je vedno natanko ena izbira, vse ostale so običajne). Če se z miško postavimo nad izbiro, se spremeni barva besedila, ne glede na to, ali je izbira običajna ali aktivna. Če kliknemo na izbiro, ta postane aktivna, pred tem pa je potrebno deaktivirati prej aktivno izbiro.




Datoteko ZIP, ki vsebuje vse slike, prikazane na tej strani, dobite tukaj.