Obrazci, JavaScript - 3. vaja


1. naloga

Sestavi obrazec za prijavo na delovno mesto. Obrazec naj vsebuje naslednja polja: Obrazcu dodaj tudi gumb "Pošlji prijavo". Če znaš, obrazec dopolni tako, da bodo vpisani podatki po kliku na gumb "Pošlji prijavo" poslani na tvoj elektronski naslov. Drugače bomo to storili skupaj.

2. naloga

Obrazec iz prejšnje naloge oblikuj (uporabi tabelo in stile).

3. naloga

Obrazec iz prve naloge dopolni še tako, da bo uporabnik dobil opozorilo, če bo poskušal oddati nepopolno prijavo. Opozorilo naj pove, kaj manjka v prijavi. Datum rojstva je lahko prazen, ali pa morajo biti določena vsa tri polja (dan, mesec in leto).

4. naloga

Janez Novak organizira 'Malo šolo iz računalništva'. Na njej tekmujejo ekipe, ki so sestavljene iz največ treh tekmovalcev. Ob vsem delu pri organizaciji Male šole je moral Janez na spletu objaviti prijavo na tekmovanje. V časovni stiski je nastal dokument, na katerega ni najbolj ponosen. Po vrhu pa še ne služi svojemu namenu (če ne verjameš, se lahko poskusiš prijaviti). Pomagajmo mu in popravimo njegov izdelek. Najprej počistimo HTML kodo, odstranimo odvečne značke, definirajmo stil (pomagajmo si lahko s tem), dodamo manjkajoče elemente, vnesemo svoj e-naslov, tabelo, ...

5. naloga

Na tej spletni strani je izpisan elektronski naslov. Poskusi ga najti v HTML kodi. Kaj opaziš? Naredi spletno stran, na kateri boš na podoben način izpisal povezavo na svoj elektronski naslov. Pomagaj si z iskalnikom Google.


Podobno kot prejšnjič: štiri izdelane dokumente (samo vaše HTML dokumente) pošljite na naslov .