JavaScript 1

  1. Izdelati nameravamo skupino spletnih strani, ki bodo vse oblikovane na enak način, imele pa bodo tudi enak začetek in zaključek. Na vrhu vsake strani bomo vključili sličico, poleg pa napisali naslov strani, na dnu vsake strani pa se bomo podpisali. Celotna vsebina strani naj bo omejene širine, ki naj jo bo možno preprosto spreminjati, vse skupaj pa naj bo poravnano na sredino.
    Na posebni datoteki sestavite skupino funkcij, s katerimi bo mogoče poenostaviti pisanje in spreminjanje teh strani. Sestavite tudi vzorčno spletno stran, kjer boste te funkcije uporabili. Ena od možnosti, kako naj bi spletna stran izgledala, je prikazana spodaj.
    Slika in naslov
    Vsebina
    Podpis
  2. Na datoteki barve.txt je seznam najpogostejših barv. Vsaka barva je podana s kodo (šest šestnajstiških števk, podanih z nizom) in standardnim imenom. Izdelajte dokument HTML, ki bo vseboval tabelo teh barv. Tabela naj ima tri stolpce: ime barve, koda barve in prazna celica z obarvanim ozadjem. Namig: sestavite funkcijo, ki bo iz imena in kode barve sestavila opis ene vrstice v tabeli.