RAZPIS

 

 

Dopolnilno izobraževanje za pouk informatike in računalništva

 

 

Oddelek za matematiko in mehaniko Fakultete za matematiko in fiziko razpisuje vpis v študijski program Dopolnilno izobraževanje za pouk računalništva in informatike. V skladu s sklepom Strokovnega sveta RS za vzgojo in izobraževanje z dne 6. 7. 1998 o določitvi kadrovskih pogojev za učitelje in sodelavce-laborante v programih srednjih in osnovnih šol si bodo kandidati po uspešno zaključenem programu pridobili pravico do poučevanja računalništva in informatike v štiriletnih srednješolskih programih (gimnazijah in tehniških ter drugih strokovnih srednjih šolah).

 

Izobraževanja so se doslej uspešno udeleževali tudi učitelji v osnovni šoli in je, glede na objavljeni učni načrt na straneh Ministrstva za šolstvo znanost in šport, ustrezna izobrazba tudi za izbirni predmet Računalništvo v osnovni šoli.

 

V program se lahko vključijo učitelji s končanim programom za pridobitev visokošolske (univerzitetne) izobrazbe. Trajanje študija bo v skupnem obsegu 390 ur, prirejeno za študij ob delu. Šolnina za študij bo določena glede na število kandidatov, vendar predvidoma ne bo presegala 75.000 SIT.

Podrobnejše informacije o programu (urnik, predmetnik, …) lahko kandidati dobijo na Internetu na naslovu

http://www.educa.fmf.uni-lj.si/www375/splosno/dop_main.htm

 

ali po elektronski pošti Matija.Lokar@fmf.uni-lj.si in na tel. številki 01 4766-673.

Rok za prijave je 5. december 2001, predviden začetek študija pa petek, 11. januar 2002. Kandidati naj pošljejo prijave na naslov:

 

mag. Matija LOKAR

(Dopolnilno izobraževanje)

Fakulteta za matematiko in fiziko

Jadranska 19

    1000 LJUBLJANA

 

 

Sprejetih bo prvih 30(60) prijavljenih kandidatov. V prijavi navedite strokovni naziv, šolo, na kateri poučujete in naslov, na katerega želite dobivati sporočila. Zaželen je  tudi naslov elektronske pošte. Prijavi obvezno priložite fotokopijo rojstnega (poročnega) lista in fotokopijo diplome.