Prevajalniki

Na predavanjih in vajah bomo uporabljali prevajalnike za pascal, ki so bodisi brezplačni, bodisi preizkusni. To pomeni, da jih lahko brez kršenja avtorskih pravic damo komurkoli (tudi dijakom). Na voljo jih je več. Na predavanjih in vajah bomo uporabljali različne, da bomo s tem ilustrirali razliko med jezikom kot takim in prevajalnikom, ki prevaja programe, zapisane v tem jeziku. Ob tem bomo opazili določene razlike, saj standard vseh stvari ne "pribije".

Pri predavanjih bomo uporabljali prijeme, ki delujejo praktično v vseh prevajalnikih, saj se bomo kar se le da držali standarda za programski jezik pascal.

Povezave (še neurejeno!)


DELPHI

Žal brezplačne različice programa DELPHI ni. Za potrebe seminarja pa na straneh podjetja Borland najdemo poskusno različico progama DELPHI 5. Najprej jo prenesemo k sebi z naslova http://www.borland.com/delphi/trial5/trialdownload.html Datoteka je precej velika (73 MB), izključno za potrebe tega izobraževanja pa jo najdete tudi na našem strežniku. Ko ste jo prenesli, začntete z nameščanjem, nato pa se morate na Borlandovih straneh registrirati!

Nekaj povezav: