Okvirji

Sestavi stran, sestavljeno iz treh okvirjev. V zgornjem delu okna naj bo okvir višine 100 pik, katerega višino se ne da spremeniti, spodnji del pa naj bo razdeljen na dva okvirja, ki si širino okna razdelita v razmerju 3:5 (med njima naj ne bo črte). V zgornjem okvirju izpiši svoje ime in priimek, poravnano na sredino, spodaj levo seznam slik, ki si jih zbral na internetu, spodaj desno pa naj se po kliku na ime slike v seznamu prikaže izbrana slika.

Obrazci

Sestavi stran, ki bo vsebovala obrazec za prijavo na razpisano delovno mesto. Obrazec naj vsebuje polja za ime in priimek, spol, rojstni datum (s tremi polji SELECT), znanje tujih jezikov (možnost večkratne izbire iz seznama) ... Vpisane podatke s pomočjo programa dodaj shrani v datoteko na strežniku. Program se nahaja na naslovu http://www.educa.fmf.uni-lj.si/bin/dodaj/dodaj.exe, njegov opis (primer uporabe) pa si oglej na naslovu http://www.educa.fmf.uni-lj.si/bin/dodaj/mirk2000.doc

Sestavi obrazec, s pomočjo katerega boste lahko iskali po katalogih SIO po nekaj izbranih ključnih besedah, (izberemo jo iz seznama ali s pomočjo radijskih gumbov) in v katerem bomo lahko predpisali največje možno število zadetkov na eno stran (tekstno polje ali izberemo iz seznama). Imena polj in način klica programa si oglej tako, da pogledaš kodo strani z obrazcem za iskanje na SIO.

Stili

Na internetu poišči krajše besedilo (za eno stran), nato pa ga oblikuj s stili. Oblikuj naslove, glagole naj izpisuje z rdečo barvo, številke poudarjeno, ... Zadnji odstavek obrobi in prikaži na obarvani podlagi.