JavaScript

Obrazec za prijavo na razpisano delovno mesto dopolni z ukazi v jeziku JavaScript tako, da boš preveril (ko uporabnik klikne na gumb za pošiljanje podatkov na strežnik), ali so vpisane vrednosti v poljih smiselne (nekatera polja ne smejo biti prazna).

Če morate napisati več dokumentov v jeziku HTML, pri čemer morajo vsi imeti enak začetek in konec (header in footer), ju lahko izpišete z uporabo ukazov v jeziku JavaScript. Vse skupaj zapišete na posebno datoteko, ki jo potem vključite v tiste dokumente, kjer te ukaze potrebujete. V JavaScriptu sestavite funkciji header in footer, pri čemer bo funkcija header izpisala naslov, ki ga bo dobila kot parameter, poravnan na sredino, in narisala vodoravno črto. Funkcija footer pa bo najprej narisala vodoravno črto, nato pa še izpisala ime in priimek avtorja (dobi ga kot parameter), poravnan na levo, v isto vrstico poravnano na desno pa še trenutni datum in uro.

Java

Na naslovu http://www.educa.fmf.uni-lj.si/izodel/dela/infos.96/it/funkcije/funkcije.html se nahaja opis programa Funkcije, ki omogoča prikaz grafa skoraj poljubne funkcije. Oglej si navodila, nato pa sestavi stran, na kateri boš uporabil ta program za risanje potenčnih funkcij oblike a (x - b)n + c.

Na naslovu http://aleph0.clarku.edu/~djoyce/java/Geometry/Geometry.html se nahaja opis programa Geometry, ki omogoča prikaz dinamičnih geometrijskih skic. Oglej si navodila, še posebej sezname možnih gradnikov, iz katerih lahko sestaviš skico (ti se nahajajo v obliki osmih tabel na naslovu http://aleph0.clarku.edu/~djoyce/java/Geometry/tables.html), nato pa sestavi stran, na kateri boš uporabil ta program na primeru trikotnika z vrisanimi težiščnicami in težiščem ter na primeru trikotnika z vrisanimi višinami in višinsko točko. Program pred uporabo shrani na svoj disk.

SVG

Sestavi aktivno sliko v SVG. Taka slika je sestavljena iz več elementov (črte, krogi, pravokotniki), pri čemer so nekateri od njih občutljivi na klik. Po kliku naj v posebnem oknu (alert) izpiše nekaj podatkov o sebi.