PRIME MATES

Igra  Prime Mates je zelo podobna slavni igri Tetris, le da so tukaj vsi bloki enodimezionalne kocke. Te poskušamo s premikanjem levo desno, zakar uporabljamo smerne puščice razvrstiti v blok (kocke imajo skupne stranice), katerega produkt je ciljno število, napisano levo zgoraj.

Igro zaženemo s klikom na Start. Klik na Quick start nam prej izpiše še navodila, kako igrati.

V preizkusni različici ciljno število ne presega 24. Na sliki je ciljno število 8. V levem spodnjem kotu so tri kocke, ki tvorijo blok, katerega produkt je 8.

Blok izgine in s tem osvobodimo toliko opic (primatov), kolikor je kock. Te veselo odkorakajo z zaslona

Na desni strani je Preview, ki kaže naslednji blok, ki bo padel, Score je trenutni rezultat, Time čas, ki nam je še ostal do konca igre, četrti sklop pa prikazuje, koliko opic smo do sedaj osvobodili.

Premikamo se torej s smernimi puščicami, ali pa tako, da kliknemo na ustrezno puščico na zaslonu. Puščica dol pohitri padanje kocke na dno ekrana.

če ne vemo, kateri so faktorji ciljnega števila, nam klik na REVEAL pokaže enega in označi, koliko jih je še. To nas  stane dve točki. če še vedno ne vemo, kakšen je razcep, kliknemo na REVEAL ponovno.

Igra se konča na dva načina: če je zid povsem zapolnjen, ali pa, če nam zmanjka časa. Slednje bo glede na velikost ciljnih števil in časovni interval v preizkusni različici praktično pravilo. Po koncu igre se opica zahvali in prikaže še faktorje števila rešenih opic. S klikom na Continue nadaljujemo z novo igro.

 

 

Zvok lahko z Chalenge Upgrade/Sound, Music tudi vklopimo in ponovno izklopimo, lahko pa uporabimo tudi CTRL-M in CTRL-S. To sta edini nastavitvi, ki ju lahko uporabimo v preizkusni različici.