Vadimo in se igramo. Practise "menu" dovoli treniranje vsake funkcije individualno. Game "menu" dovoli izbiro med vsemi funkcijami. Izbiramo lahko med Calculate Value, Choose Formula, ali Figure Formula in Calculate. Tekmujemo tudi eden proti drugemu. Ima čudoviti sistem pomoči za lažje razumevanje algebre za začetnike. Program vsebuje tudi "Einstein" level (stopnjo zahtevnosti), tako da tudi strokovnjaki najdejo izziv. Program ima torej The Individual Functional Practise Game in Algebra Game.

Prva igra eksperimentira z vsako funkcijo posebej, druga pa zahteva, da ugotovimo, katera funkcija se uporabi in nato reši. Za drugo je potrebno več truda in razmišljanja. Obe imata več načinov igranja. Prva in najlažja je Calculate Value. Imamo formulo y=2x in potem odgovorimo. Drugi način, ki je dostopen samo za Algebra Games pa je Choose Formula, pri kateri moramo izbrati pravilno formulo izmed petih danih.Tretji način, obema igrama dostopen, je Figure Formula in Calculate mode. Prav tako moramo ugotoviti pravo formulo in jo rešiti.Takoj ko se ti igra zdi preveč lahka, enostavno izberi "Advance To Next Suggested Game" (kar pomeni, da nadaljuj k sugerirani igri) na točkovni tabli, ki se vedno pojavi pri koncu igre. Počasi stopnjujemo, dokler ne pridemo do zadnje stopnje "Einstein".

 

Skrivnost, da bi imeli zanimivo zabavno izkušnjo, je ta, da  vedno delajmo na stopnji, ki ni enostavna. Poizkusimo varirati z eksperimentiranjem z različnimi možnostmi. Navsezadnje pa je največja skrivnost, da povabimo prijatelje in se z njimi

pomerimo v dvoboj One – on – one.