Podroben opis: Kot smo že prej omenili, je program namenjen predvsem otrokom. Vendar to še ni pogoj, da ga ostali ne bi smeli uporabljati. Je zelo enostaven za uporabo. Na zaslonu se nam prikaže slikca, kakršno vidimo spodaj. Naša naloga je, da pravilno izračunamo zapisani račun in odgovor poiščemo med štirimi naštetimi. Ko kliknemo pravilni odgovor, se nam prikaže novi račun, … Igra ima 10 težavnostnih stopenj. Prva stopnja je najlažja, saj moramo računati produkte števil s številko 1. Ko odgovorimo na zastavljeno število računov, se nam prikaže okno z obrnjenimi kartami izmed katerih moramo v čimkrajšem času poiskati pare (igra spomin). Ko najdemo vse pare, preidemo k naslednji stopnji. Vsako stopnjo predstavlja določena številka, s katero bodo množene vse ostale številke. Npr.: prva stopnja … 1x2, 3x1, 6x1, 1x7, … druga stopnja … 2x3, 2x6, 4x2, 8x2, 2x5, … itd. Pri najvišji težavnostni stopnji so vsa števila množena z 10.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Igra je zanimiva za otroke tudi zato, ker v njej nastopajo nekateri glavni junaki iz risank. Ti so npr. Medvedek Pu, Popaj in Oliva, Zajček, Smrkci, 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kako odkrivamo polja: S klikom na določeno karto se nam le ta odpre. Naša naloga pri iskanju parov je na začetku nekoliko težja, saj ne vemo, kje je karta, ki jo iščemo. Zato je najbolje, da na začetku večino kart obrnemo in si jih skušamo zapomniti. Potem pa se lotimo iskanja parov. V zgornjem desnem kotu se nam kliki z miško seštevajo. Zato moramo za čim boljši rezultat čim manjkrat klikniti z miško. Najbolje je, da se vsak sam preizkusi in uporabi svojo tehniko odkrivanja parov.

 

 

 

Za marsikoga, predvsem pa za otroke, je ponavadi učenje (celo matematike), najhujša stvar, ki se jih lahko doleti. Vendar to ˝grozo˝ lahko premagamo z našo novo igrico.

Na zabaven način se učimo množenja, in hkrati spodbujamo svoje možganske celice k razmišljanju. Zato lahko otroci namesto ˝nasilnih˝ igric igrajo drugačne vrste igrico in s tem ponavljajo svoje znanje matematike.