Roditeljski sestanki bodo po posameznih mesecih z vnaprej določenimi vsebinami:

-   september – predstavitev dela šole vsem staršem,

-   november – januar – aktivnosti s starši in bodočimi prvošolkami in prvošolci,

-   februar – izobraževanje za starše,

-   april – šola se predstavi,

-   maj – analiza dela šole po posameznih oddelčnih skupnostih,

-   junij – za starše šolskih novincev.

V letošnjem šolskem letu bomo ponovno organizirali izobraževanje z delavnicami, in sicer za starše, ki se želijo izpopolniti v svoji starševski vlogi. Prijavo za izobraževanje lahko oddate šolski svetovalni delavki.

Govorilne ure na matični šoli:

vsak prvi četrtek v mesecu – ob 17. uri za starše otrok razredne in predmetne stopnje, enkrat tedensko v dopoldanskem času (določi razrednik).

Govorilne ure na podružnični šoli:

vsak drugi četrtek v mesecu – ob 17. uri, enkrat tedensko v dopoldanskem času (določi razrednik). 

Pogovorne ure

V šolskem letu 2004/05 smo uvedli pogovorne ure za učence in starše, s katerimi nadaljujemo tudi v novem šolskem letu. Za nas pedagoške delavce je posebej pomembno sodelovanje s starši in učenci. Skupaj s starši želimo iskati nove oblike sodelovanja, ki bi omogočile pristne in sproščene odnose.

Zakaj in kako partnerstvo uresničevati?

Partnerstvo s starši in učenci ponuja šoli večje možnosti za individualne pristope k otroku, saj tako učitelj spoznava specifičnost družine in otroka. Radi bi zgradili mrežo odnosov šola – učenci – dom. Razlike naj ne bi bile ovire, saj ne sprejemamo razlikovanja, temveč se drug od drugega učimo. Partnerstvo se uresničuje z medsebojnimi in skupnimi aktivnostmi, z medsebojnimi srečanji, pristno komunikacijo in medsebojnim zaupanjem. Del sodelovanja v partnerskem odnosu so pogovorne ure, ki naj ne bodo govorilne ure, kjer drug mimo drugega govorimo učitelji, starši, učenci, ampak ure, kjer se drug z drugim pogovarjamo, si pomagamo, svetujemo. Pogovorne ure naj bodo priložnost za šolo, učenca in starše.

Zato smo se na šoli odločili, da bo vsak učitelj enkrat tedensko eno šolsko uro pred poukom med ali po pouku (po dogovoru) na razpolago učencem za pogovor, nasvet, pomoč ali zgolj klepet. Vsi učitelji, ravnateljica, pomočnica ravnateljice, svetovalna delavka in specialna pedagoginja bomo na razpolago staršem tudi 30 minut pred redno mesečno govorilno uro.

Urnik pogovornih ur za učence in starše bo v avli šole.

Pisne in ustne informacije o učnem uspehu učenca in druga obvestila bodo posredovana staršem skozi vse šolsko leto, posebej ob zaključku posameznega ocenjevalnega obdobja.

Želimo si, da bi starši sodelovali pri posameznih aktivnostih na šoli (pouk, ekskurzije, vodenje interesnih dejavnosti, organiziranje obiska in predstavitve njihovih zaposlitev in podobno).

 

Domov