Spoštovani starši, dragi učenci, cenjeni sodelavci!

Pred nami je novo šolsko leto, leto 2005/2006. Naj pričnem uvodne besede z mislijo, da je uspešna samo tista šola, v kateri se vsak posameznik maksimalno potrudi za dosego končnega uspeha. Naš končni cilj pa je znanje in značajske lastnosti učencev, ki jim bodo v pomoč pri doseganju življenjskih ciljev. Učencem dajemo znanje, jih usmerjamo in razumemo ter jim pomagamo. Svoje znanje bodo uporabili v nadaljnjem izobraževanju in poklicu in nikoli nam ne bo žal, da smo jim ponudili to, kar znamo. 

Učitelji in starši, pomagajmo učencu, da bo razvil svoje sposobnosti na vseh področjih. Ponudimo jim toplino, nežnost, poskušajmo ga razumeti in mu prisluhniti. Pri tem je zelo pomembno naše medsebojno sodelovanje, zaupanje in spoštovanje.

Pred Vami je publikacija Osnovne šole Franceta Prešerna s Podružnično šolo Staneta Lenardona v Razvanju. V njej boste našli podatke, ki predstavljajo življenje in delo naše šole v šolskem letu 2005/2006. S publikacijo Vam želimo predstaviti celoletni program dela in življenja naše šole. Radi bi Vam predstavili naše delo in Vas z marsičim seznanili, da nas boste lažje našli, ko nas boste potrebovali. S pomočjo naše publikacije boste tudi lažje spremljali delo svojega otroka. Želimo, da z nami sodelujete, saj bodo le tako naši otroci uspešni in srečni.

Drage učenke in učenci, seveda je publikacija namenjena tudi vam. Veseli bomo, če vam bo v pomoč in si boste z njo lažje pomagali načrtovati svoje delo. V letošnjem šolskem letu vam želim veliko ustvarjalnosti, uspehov in lepih trenutkov.

Vsem staršem želim, da bi sodelovanje s šolo temeljilo na medsebojnem zaupanju, učencem pa, da bi prijetno in uspešno preživeli šolsko leto.

  Želim, da bi lahko tudi v prihodnjih šolskih letih s ponosom trdili, da je naša šola dobra, prijazna in urejena.

ŠOLSKO PUBLIKACIJO

·    naj ima učenka/učenec vedno pri sebi;

·    lahko zahteva vsak učitelj in vanjo vpiše obvestila staršem;

·    vanjo se vpisujejo vsa opravičila, ki jih podpisujejo starši;

·    starši so dolžni spremljati obvestila in podpisati njim namenjena sporočila;

 

  •     v njej mora biti podpisana dovolilnica za izhod, če se učenec med šolskim časom zadržuje izven šole;

  •    aktivnosti, ki so zapisane v rokovniku, veljajo kot uradno obvestilo učencem, staršem in učiteljem.

Želimo, da bi bilo naše sodelovanje z vami uspešno.
Veselimo se uspehov, ki jih boste dosegli v letošnjem šolskem letu, letu 2005/2006.

Kolektiv OŠ Franceta Prešerna,
ravnateljica šole Marta Otič, prof.

Domov