PODATKI O ŠOLI

 

 

IME IN SEDEŽ ŠOLE

 

Osnovna šola FRANCETA PREŠERNA, Žolgarjeva 2, Maribor s podružnično šolo Staneta Lenardona v Razvanju, Razvanjska 66 s svojo vzgojno-izobraževalno dejavnostjo uresničuje in zagotavlja potrebe po osnovnošolskem izobraževanju otrok na območju, za katerega je ustanovljena.

 

PODATKI O USTANOVITELJU

 

Osnovno šolo Franceta Prešerna Maribor je ustanovila Mestna občina Maribor z Odlokom mestnega sveta o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda na 34. seji z dne 3. 7. 1997, kar je bilo objavljeno v Medobčinskem Uradnem vestniku št. 18/97, dne 21. 7. 1997.

 

OPREDELITEV ŠOLSKEGA OKOLIŠA

 

Osnovna šola Franceta Prešerna Maribor vpisuje učence iz območja mestnih četrti MO Maribor – Magdalena, Tabor, Studenci in KS Razvanje.V določenih primerih lahko osnovna šola iz utemeljenih razlogov vpisuje učence tudi iz drugih vpisnih območij.

 

OPREDELITEV ŠOLSKEGA PROSTORA, DOLOČENEGA Z AKTOM O USTANOVITVI, V OKVIRU KATEREGA ŠOLA PREVZEMA ODGOVORNOST ZA UČENCE

 

Osnovna šola Franceta Prešerna Maribor prevzema odgovornost za učence v prostorih matične in podružnične šole, na šolskem igrišču ter na področju drugega funkcionalnega zemljišča, s katerim šola upravlja.Za varnost otrok bomo prevzeli odgovornost na ekskurzijah, v šoli v naravi in pri vseh dejavnostih, ki jih bo šola organizirala izven šole.

 

ORGANIZACIJSKA SHEMA ŠOLE

 

Osnovna šola ima v svoji organizacijski shemi za izvajanje obveznega in razširjenega programa:

 

RAVNATELJICO ŠOLE

Marta Otič, profesorica geografije in zgodovine, svetnica, ki organizira, vodi in predstavlja šolo ter opravlja tudi naslednje naloge:

·   je pedagoški vodja in poslovodni organ zavoda in opravlja naloge, ki so določene z zakonom; 

·   zastopa in predstavlja zavod, organizira in vodi delo in poslovanje zavoda in je odgovorna za zakonitost in strokovnost dela zavoda;

·   je odgovorna za izvajanje obveznosti do ustanoviteljice, določene z odlokom o ustanovitvi in drugimi predpisi.

                 

POMOČNICO RAVNATELJICE

Metka Pelicon, profesorica slovenščine, mentorica, ki pomaga ravnateljici šole pri izvajanju njenih nalog in dopolnjuje delo v razredu.

 

TAJNIŠTVO ŠOLE

Lidija Gavez – tajnica,

Silva Žigart – računovodkinja.

 

domov