Konzerve velikih modrih rib

Konzerve velikih modrih rib morajo vsebovati najmanj 70 % obdelanega čistega mesa brez kosti, kože, drobovja, črnega mesa, škrg, plavuti in drugih neužitnih delov. Po načinu predelave se dajejo v prodajo kot:

konzerve s fileti,
konzerve s kosi,
konzerve s koščki, mrvicami ali zmletimi mrvicami velikih modrih rib.

Konzerve s fileti

Te konzerve dobijo s predelavo delov tuna ali polade, rezanih v smeri mišičnih segmentov, ki jim dodajo olje ali omako. Fileti morajo biti iz enega dela in ne smejo biti krajši kot je pločevinka. Prodajajo se kot ekstra kvaliteta ter 1. kakovostni razred.

NAZAJ NA VRH

Konzerve v kosih

Te konzerve velikih modrih rib (Solid pack) dobijo s predelavo delov tuna ali polade, rezanih v preko mišičnih segmentov, ki jim dodajo olje, omako ali salamuro. Prodajajo se kot ekstra kvaliteta ter 1. kakovostni razred.

NAZAJ NA VRH

Konzerve s koščki, mrvicami ali zdrobljenimi mrvicami

Te konzerve velikih modrih rib so konzerve, dobljene s predelavo delov velikih modrih rib, ki ostanejo potem, ko se te razrežejo. Za koščke velikih modrih rib (Smoll pieces) se štejejo deli rib, ki ostanejo na situ po presejanju skozi sito z luknjami velikosti 1,5 x 1,5 cm ali z luknjami 1,25 x 1,25 cm, če obdržijo sestavo tkiva (Flakes). Za zdrobljene mrvice velikih rib (Grated) se štejejo deli rib, ki so v tolikšni meri zdrobljeni, da niso obdržali sestavo tkiva.

NAZAJ NA VRH