[Domov] [Uvod] [Aktualno] [Programi] [Predstavitev] [Pouk] [Dejavnosti ob pouku] [Arhiv]

 Uvod

 

 
 
 

Domov Naprej

  

 

Pred vami je predstavitev gradbene šole, vseh njenih udeležencev in njeno delovanje.

Gradbena šola je ena izmed štirih v Sloveniji, ki izobražuje po programu gradbeni tehnik in ena izmed sedmih, ki izobražuje za poklice zidar, tesar in gradbinec.

Prostor, v katerem živimo, je prepreden z gradbenimi objekti. To niso le stavbe, v katerih živimo in delamo, ampak tudi prometne poti, mostovi, energetski objekti in komunalne naprave. Gradbeniki niso le graditelji stanovanjskih, industrijskih in drugih zgradb, cest, mostov, temveč načrtujejo tudi promet, čiščenje in urejanje vodotokov, jezer, morja, ukvarjajo se z gradbeno fiziko, zemeljskimi plazovi, rudniki, zemljišči…

Vse te objekte nujno potrebujemo, ne da se jih uvažati, zato je gradbeništvo perspektivna dejavnost v vsakem času.

Na šoli se trudimo, da v vseh programih pripravljamo dijake na nove pogoje v poklicu: s sodobno učno tehnologijo, računalniškim znanjem, dobro opremljenimi delavnicami za praktični pouk, z učitelji iz prakse in z odličnim sodelovanjem z vsemi gradbenimi podjetji v celjski regiji in tudi širše.

Enako želimo in se trudimo, da bomo uspešni tudi na vzgojnem področju in bodo naši dijaki urejeni, uspešni in samozavestni gradbeniki.

 

Ravnateljica

Irena Posavec, univ. dipl. inž.

 


© 2003 Poklicna in tehniška gradbena šola Celje. Vse pravice pridržane. 

Želje, predlogi in pripombe: Webmaster  

Zadnja sprememba: 19.01.2003