V zadnjem času sem se začela zanimati za kuhanje.
Predvsem se navdušujem nad sladicami. Zato vam bom napisala
recept moje najljubše sladice:
ČOKOLADNA REZINA
BISKVIT
- 8 beljakov
- 40 dkg moke
- 40 dkg sladkorja
- vanilij sladkor
- pecilni prašek
- 2 dcl mleka
- 2 dcl olja
- 4 žlice mlete čokolade
Iz beljakov naredi sneg. Potem zmešaj sladkor, olje, mleko,
čokolado in vanilij sladkor. Dodaj sneg in pecilni. Narahlo premešaj.
Peči 30 minut na temperaturi 180°C.
FILA
- 2 kisli smetani
- 2 žlici sladkorja
Pečen biskvit po dolgem razrežemo na pol in premažemo s filo.
PRELIV
- 10 dkg čokolade
- 12 dkg margarine
Čokolado in margarino stopimo in prelijemo po vrhu biskvita.
DOBER TEK
Še več receptov.
Nazaj na začetno stran.