* Horoskop

OVEN: 21.marec-22.april

To je prvo ognjieno znamenje: Oven je energičen, hitro navdušen, impulziven, optimističen, podjeten, živi v svojem notranjem svetu.

Njegov vladar: Mars

Barva: rdeča

Draga kamna: ametist in diamant

Kovina: železo

Moški rojen v znamenju Ovna ima pogostokrat predivaste skodrane lase, dolgo, mišičasto telo z ozkimi boki in širokimi rameni, široke ličnice ter dolg raven nos.

Ženska v znamenju Ovna ima velikokrat mišičasto telo z zajetnim pasom, močan obraz z ravnimi obrvmi, ozko zgornjo ustnico in visoka rdeča lica, kratek vrat ter majhna stopala.

 

BIK: 22.april-21.maj

To je prvo zemeljsko znamenje: Bik je svojeglav, stanoviten, zanesljiv, sistematičen, dobrosrčen, vztrajen, velikokrat muzikalen.

Njegov vladar: Venera

Barva: modra in roza

Draga kamna: mahasti ahat in smaragd

Kovina: baker

Moški rojen v znamenju Bika je precej čokat, večkrat predebel, ima pravokotno obliko glave z gostimi, tankimi lasmi (običajno temnimi), temne oči, polno spodnjo ustnico, močan vrat, povešena ramena.

Ženska rojena v znamenju Bika ima običajno krepko telo z velikimo prsmi in močnimi boki. Njene obrvi so ostro zarisane, obras odločen, nos debel, usta čutna ramena povešena.

 

DVOJČKA: 22.maj-21.junij

To je prvo zračno znamenje: Dvojčka sta nemirna, mnogostranska, bistra, živahna, izrazna, umetniška, nadarjena.

Njun vladar: Mars

Barva: rdeča

Draga kamna: beril in akvamarin

Kovina: živo srebro

Moški rojen v znamenju Dvojčkov ima vitko, včasih suhljato postavo z dolgimi, mršavimi udi, svelte, svilnate lase, živahen obraz z razmaknjenimi očmi in široka, izrazita usta.

Ženska rojena v znamenju Dvojčkov ima navadno visoko, vitko postavo z majhnimi prsmi, visoke ličnice in široka usta, svelte, sijoče oči ter bledo polt, ki hitro porjavi.

 

RAK: 22.junij-22.julij

To je prvo vodno znamenje: Rak je vztrajen, potrpežljiv, občutljiv, sočuten, spremenljiv.

Njegov vladar: Merkur

Barva: vijoličasta

Draga kamna: mahasti ahat in smaragd

Kovina: srebro

Moški rojen v znamenju Raka je največkrat srednje postave z velikimi dlanmi in stopali, veliko glavo, z naprej pomaknjenim čelom in poudarjeno spodnjo čeljustjo ter navzgo zavihanim nosom.

Ženska rojena v znamenu Raka je največkrat visoka, z lepo razvitimi prsmi ter močnimi boki in stegni, velikimi stopali, krepko spodnjo čeljustjo, običajno je kratkovidna ali ima globoko vsajenen oči ter bledo polt.

 

LEV:23.julij-23.avgust

To je drugo ognjeno znamenje: Lev je ponosen, velikodušen, zaupljiv, energičen, oblasten, avtoritativen, srčen.

Njegov vladar: Sonce

Barva: oranžna

Draga kamna: rubin in diamant

Kovina: zlato

Moški rojen v znamenu Leva ima običajno dolgo, krepko telo s kratkimi nogami in močnimi rokami, veliko glavo z gostimi, svilnatimi lasmi in z oglato čeljustjo ter topple, svelte oči.

Ženska rojena v znamenju Leva ima običajno dolgo telo s kratkimi nogami, ponosno držo, široko glavo z velikimi očmi, majhnimi ušesi in nosom ter kratek vrat.

 

DEVICA: 24.avgust-23.september

To je drugo zemeljsko znamenje: Devica je natančna, premišljena, delovna, razsodna, bistroumna, čista.

Njen vladar: Merkur

Barva: siva ali mornarsko modra

Draga kamna: rožnati jaspis in rdeči cirkonij

Kovina: živo srebro

Moški rojen v znamenju Device je največkrat visoke in žilave postave s koščenimi rameni in tankimi prsti. Ima tanke lase, ki mu radi izpadajo, dolg nos, nazaj potisnjeno brado in živahne oči.

Ženska rojena v znamenju Device ima največkrat drobno postavo z vitkimi nodami in majhnimi stopali, oglata ramena, podolgovato glavo z očmi kot mandelji, dolg nos in široka usta.

 

TEHTNCA: 24.september-23.oktober

To je drugo zračno znamenje: Tehtnica je nemirna, mnogostranska, živahna, inteligentna, umetniška, zgovorna.

Njegov vladar: Venera

Barva: indigo modra

Draga kamna: diamant in opal

Kovina: baker

Moški rojen v znamenu Tehtnice je ponavadi okrogle zaobljene postave s tankimi rokami ter izrazitimi boki in stegni. Ima kratek vrat, pravokoten obraz, usta kot kupidov lok in kakšno jamico v bradi ali na licih.

Ženska rojena v znamenju Tehtnice je srednje postave z oblinami, z velikimi prsmi in močnimi nogami. Ima svetle lase, kvadratasto čeljust, blede oči in srčasta usta z jamicami na licih ali bradi.

 

ŠKORPIJON: 24.oktober-22.november

To je drugo vodno znamenje: Škorpijon je energičen, neodvisen, strasten, odločen zelo naklonjen ali odklonilen.

Njegov vladar: Mars

Barva: temno rdeča

Draga kamna: topaz in malahit

Kovina: jeklo

Moški rojen v znamenju Škorpijonaje navadno velike, krepke postave z mišičastimi nogami in velikimi, kvadratastimi dlanmi. Ima veliko glavo z močnimi obrvmi, velik nos, predorljive oči globoko v jamicah in izrazita usta.

Ženska rojena v znamenju Škorpijona je navadno krepke, visoke in vitke postave. Ima temne, svilene lase, močne, ostre poteze, močne obrvi, prodorne oči in majhna ušesa.

 

STRELEC. 23.november-21.december

To je tretje ognjeno znamenje: Strelec jeodkrit, nemiren, nepotrpežljiv, impulziven, ljubitelj naave in športa.

Njegov vladar: Jupiter

Barva: svetlo modra

Draga kamna: granat in turkiz

Kovina: kositer

Moški rojen v znamenju Strelca je ponavadi bodisi zelo visok ali pa zelo majhen, ima vitko postavo in dolga stegna. Njegovo čelo je široko, linija lasišča velikokrat potisnjena nazaj, oči so svelte, nos top, usta pa široka, odkrita.

Ženska rojena v znamenju Strelca je nenavadno pzka v pasu, ima lepe noge in dobro pstavo, svelte lase, odkrit, iskren obraz s topim nosom, tankimi obrvmi in prijaznimi usti.

 

KOZOROG: 22.December-20.januar

To je tretje zemeljsko znamenje:Kozorog je ambiciozen, diplomatski, vztrajen, zadržan in nagnjen h globokim depresijam.

Njegov vladar: Saturn

Barva: zelena

Draga kamna: beli oniks in mesečev kamen

Kovina: svinec

Moški rojen v znamenju Kozoroga ima ponavadi vitko in gibčno postavo, je bolj majhen ali srednje visok. Ima temne, gladke lase, zagorelo polt z okroglimi očmi in nekoliko zaskrbljen izraz.

Ženska rojena v znamenju Kozoroga je velikokrat precej tršate postave z gladkimi, nekoliko mastnimi lasmi, s podolgovatim obrazom in izrazitimi potezami ter otožnim, skoraj melanholičnim izrazom.

 

VODNAR: 21.januar-19.februar

To je tretje zračno zanmenje: Vodnar je pošten, raziskovalen, ljubezniv, širokosčen, prijazen, samostojen.

Njegov vlad Uranar:

Barva: sivomodra

Draga kamna: safir in opal

Kovina: uran

Moški rojen v znamenju Vodnarja ima navadno bolj ženske oblike, dolge roke, pravilne poteze, široko razmaknjene oči, ozko zgornjo ustnico in majhna ušesa. Velikokrat prerano osivi.

Ženska rojena v znamenju Vodnarja ima navdno drobno, deško postavo, majhne prsi in lepe noge, odprt izraz s široko razmaknjenimi očmi in prijetnimi usti.

 

RIBI: 20.februar-20.marec

To je tretje vodno znamenje: Ribi sta prijazni, samotarski, nežni, občutljivi, nesrečni, večkrat čemerni, neodločni.

Njegov vladar: Neptun

Barva: morsko zelena

Draga kamna: krizolit in meščev kamen

Kovina: kositer

Moški rojen v znamenju Rib je navadno vitke, pokončne in lepe rasti. Ima tanke, svilene lase, bled obraz s svetlimi, žalostnimi očmi in nekaj jamic v licih ter velika ušesa.

Ženska rojena v znamenju Rib ima zelo ženske oblike, močne prsi in precej oble ude, mehke lase in gladko kožo, goste obrvi in izrazite oči.

 

Domov