MOJA PRVA STRAN

 

Zbegani voznik avtobusa

Trije oddelki gimnazije so se odpravili na izlet. Vseh dijakov je bilo 80. Ker pa so fantje vedno nagajali dekletom in ker je bilo slučajno ravno 40 fantov in 40 deklet, so se profesorji in profesorice odločili, da jih ločijo. Učitelji so šli na izlet s svojimi avti, dijake pa prepustili voznikoma avtobusov.
Učitelji so posadili dijake v avtobusa, nato pa odšli. Avtobusarja sta se zato počutila svobodno in sta pred odhodom odšla še na eno kavico. Seveda pa se je v tem času že zbralo 10 pogumnih, nagajivih dečkov, ki so se vtihotapili na avtobus z dekleti. Ko sta se voznika vrnila, sta opazila, da nekaj ni uredu. Tisti, ki je bil v avtobusu, kjer je bilo sedaj več dijakov, se je razjezil: "Zdaj pa dosti neumnosti. Ta avtobus ima 40 sedežev, zato naj gre 10 potnikov na drug avtobus! Pa hitro!"
Deset potnikov neznanega spola je izstopilo, vstopilo v avtobus za dečke in zasedlo 10 praznih sedežev. Kmalu za tem sta bila oba avtobusa na poti proti morju. Kasneje je voznik avtobusa za deklice premišljeval, da zagotovo niso z njegovega avtobusa odšli samo fantje.
Začel je razmišljati v katerem avtobusu je več potnikov napačnega spola. Mi znate odgovori?

Težko je verjeti, toda ne glede na spol 10 otrok, ki so prestopili v avtobus za fante, bo v obeh avtobusih natanko isto število potnikov napačnega spola. Zakaj? Recimo, da so 4 fantje ostali na avtobusu za dekleta - zato so na avtobusu za fante ostali 4 sedeži prazni. Na te prazne sedeže morajo sesti 4 deklice.

Popolnoma enako razmišljamo za katerokoli drugo število fantov.

DOMOV