NA ZAČETEK

 

Santorini je najslikovitejši otok Kikladov. Po legendi so temne vulkanske skale in plaže s črnim peskom ostanki stare Atlantide, katastrofo pa naj bi leta 1500 pr. n. š. povzročil strahovit izbruh vulkana. Sledove stare civilizacije prekriva debela plast peska.

Z avtobusom smo se pripeljali v Kamari, majhno, privlačno naselje. Nahaja se na vzhodni obali otoka, od Thire je oddaljeno približno 13 km. 6 km dolga plaža je iz črnega vulkanskega peska, ob plaži pa so gostilne in bari (Dom), ki so odprti pozno v noč...

FOTO GALERIJA - SANTORINI

Naslednji dan smo si na poti do pristanišča ogledali glavno mesto Santorinija - Thiro. Prestolnica Thira, na vrhovih kraterja, nekaj sto metrov nad morjem, je s svojimi bleščečimi belimi pročelji in modrimi kupolami videti kot čudežno gnezdo. V vijugastih mestnih uličicah so trgovinice, bari in terase s pogledom na morje, na ostanke nekdanjega Santorinija, na mestno pristanišče ob vznožju vulkana - tja se lahko popeljete z žičnico, greste peš, ali jezdite na oslu (900 m po strmi poti).

Po ogledu smo se odpravili nazaj na avtobus in nato v pristanišču dolgo čakali na ladjo.