Dobrodošli na domačo stran Alena Merca

Pozdravljeni na moji strani, kjer vas čakajo naslednje povezave:

Sprehodite se po čarobnem svetu našega bisera podzemnih jam Postonjska jama Tu boste izvedeli vse od začetkov odkrivanja jame, razvoju turizma, živalstvu in rastlinstvu ter mitih naše znamenite kraške jame.

Pred nekaj desetletji se je na švedskem pričel projekt sestaljanja najmogočnejše ladje svojega časa Vasa. Zakaj tej ladji pravijo največja sestavljanka na svetu si lahko ogledate na Vasa - največja sestavljanka na svetu.

Internet je v zadnjem času postal velikansko skladišče znanja. Naslednja povezava ENCIKLOPEDIJE IN SLOVARJI NA SPLETU nas vodi od največje enciklopedije na svetu - Enciklopedija Britanika, do znamenitega Webstrovega slovarja, računalniškega slovarja, enciklopedije filozofije, ...

Naslednja povezava Z IGRO DO ZNANJA je namenjena predvsem otrokom. Naučili se bodo izdelati najrazličnejše stvari: igrače, pisati z nevidno pisavo, se zabavali v stripu z periodno tabelo elementov, si ogledali snežne kristale, spoznali astronomske pojave in se odpravili v Disney. Staršem pa je namenjena zadnja povezava, ki obravnava varnost otrok na spletu.

Na povezavi GEOGRAFIJA IN SATELITSKI POSNETKI ZEMLJE si bomo nekoliko natančneje ogledali naš rodni planet - Zemljo. Začeli bomo z spletnimi mesti, na katerih najdemo obilo statističnih informacij o posameznih državah, o svetovni geografiji na splošno in o podnebju in vremenu. Ogledali si bomo tudi satelitske posnetke zemlje in celo posnetke vaše hiše.

Oglejte si nekaj spletišč z naslovom POSKUSI, ki jih lahko naredite kar doma. Med drugim boste izvedeli, kako izdelati letalo iz papirja, kako raztaviti vodo na kisik in vodik, ter kako narediti preprosto raketo, ki jo bo poganjala kar šumeča tableta iz domače lekarne, izdelali boste lahko celo preprost radijski sprejemnik.

S klikom na povezavo KORISTNE DOMAČE SPLETNE POVEZAVE,dobite prav to, nekaj koristnih domačih spletnih povezav.

Kogar zanima narava se lahko sprehodi do TRIGLAVSKEGA NARODNEGA PARKA, ki se začenja z podrobnim interaktivnivnim zemljevidom. Veliko izvemo o geografskih značilnostih parka, zgodovini raziskovanja in odkrivanja tega prelepega dela naše domovine. Kogar pa vleče v gozdove, naj si ogleda pluča našega planeta AMAZONSKE PRAGOZDOVE. Če pa si želite savan se odpravite na VIRTUALNI SAFARI. Gre za veliko število spletnih kamer nameščenih ob večjih napajališčih divljadi v južni Afriki.

AKVARIJ IN AKVARISTIKA je spletni arhiv informacij o akvarijih, akvaristiki in ribah, pokriva pa tako sladkovodne kot morske akvarije. Opisuje vzgojo tropskih rib in rib zmernega podnebja. Vsebuje tudi odgovore na pogosto zastaljena vprašanja in koristne nasvete na to temo. V skrbi za naš planet, kjer seveda nismo sami, delimo si ga seveda z drugimi bitji, pa vam ponujam naslednjo povezavo OGROŽENE ŽIVALSKE VRSTE. Seveda v tem živalskem sklopu ne moremo mimo EVOLUCIJE, razvoju življenja na našem planetu.

Ker sem strasten gledalec formule 1, vam ponujam seveda tudi spletno mesto na to temo ATLAS F1. Vsebuje sveže novice, intervjuje s tekmovalci, opisi posameznih dirkališč, tehnične podrobnosti, opise dirk, urnik za vso sezono in trenutne uvrstitve. Med moje priljubljeno početje štejem tudi gledanje filmov, seveda v kinu, pa vam prilagam povezavo tudi na to temo FILMI. Če pa ste bolj knjižni molj pa vam ponujam spletno mesto knjigarno BARNES & NOBLE, ki v določenih pogledih prekaša veliko bolj znano knjigarno Amazon. V zadnjem času pa se na spletu pojavljajo knjižna dela v elektronski obliki. Te najdemo na povezavi GUTENBERG, kjer je velika zbirka prezplačnih knjižnih del v elektonski obliki. Dela so na voljo v navadni text datoteki katere lahko prebiramo z katerim koli urejevalnikom besedil.

Za najmlajše pa bo verjetno zanimiva SPLETNA BARVANKA. Spletno mesto nam ponuja tri zbirke. V prvi gre za klasično barvanko, v drugi se gremo znano povežimo oštevilčene pike, v tretji pa gre za labirint skozi kateri se bodo vaši malčki bolj ali manj uspešno prebijali ali izgubljali na poti do cilja.

Če skrbite za svoje zdravlje si oglejte SKRB ZA ZDRAVJE. Naj vas napotim še na naslednjo spletno povezavo ŠPORT IN REKREACIJA. Tu se nahajajo informacije o različnih rekreacijskih prireditvah, ter koristni napotki in nasveti o svetu rekreiranja. Razne otekline in bolečine, ki jih morebiti dobite pri pretirani rekreaciji pa lahko blažite s ZDRAVILNIMI ZELIŠČI. Sekcijo zdravega duha v zdravem telesu pa zaključujem z NAPOTKI ZA ODVAJANJE KAJENJA.

 

Alen Merc
Izdelal: Alen Merc, 03.12.2002
Datum zadnje spremembe: 5.1.2003