Prijazen pozdrav vsem, ki ste se znašli na moji domači strani!

Sem Nataša Ivanušič (ta priimek nosim šele slabe pol leta!-sem namreč srečna novopečena žena), absolventka na Fakulteti za matematiko in fiziko, študiram pa pedagoško matematiko.

Nekateri ljudje ne morejo (nočejo, ne zmorejo...) razumeti, kaj človeka pripelje do študija matematike (češ: matematika je težka, zahtevna, za genije...). Res je, da je na našem faksu kar nekaj genijev (kar se matematike tiče), vendar se sama še zdaleč ne štejem mednje. Odločilnih razlogov, ki so mene pripeljali v zapleteni svet matematičnih začaranih krogov, je kar nekaj: 

  1. Že odkar pomnim, sem se želela posvetiti pedagoškemu poklicu (torej sem pri izbiri šol že od vsega začetka precej zožila spekter)
  2. Matematika mi je (predvsem v gimnaziji) pomenila bolj razvedrilo in veselje kot napor (z izjemo kakšnega poglavja), zato sem tudi v študiju matematike videla izziv (- takrat še...)
  3. Vrsta naključij je pripeljala do tega, da sem v tretjem letniku gimnazije začela tudi intenzivno inštruirati, kar mi je prineslo tako srčno kot tudi finančno zadovoljstvo:)
  4. In nenazadnje: zelo dober vtis (četudi si pri sebi mislim, da so nas želeli nekoliko splašiti) so name naredili profesorji na informativnem dnevu, ki so jasno in odkrito (mogoče celo malo preveč) povedali, KAJ in KAKO se dogaja na FMF-ju. (vključno s procentom odpada študentov pri prehodu v višje letnike,...)
  5. No ja, bilo je še nekaj povsem osebnih razlogov, pa mogoče ne bi...

Če bi me vprašali, kako bi se odločila, če bi sedla v časovni stroj in čas zavrtela nazaj v maturantsko leto 1995...
Po vsej verjetnosti bi pristala na Filozofski fakulteti v predavalnicah za slovenistiko in primerjalno književnost ali v geografskih resorjih (čeprav ne morem trditi, da - predvsem v višjih letnikih - nisem uživala v odkrivanju 'novih' - vsaj zame - matematičnih vsebin),  kar sta bili takrat matematiki enakovredno privlačni področji, predvsem raziskovanje možnosti in polnjenje duše z lepoto slovenske pokrajine in njenega jezika. 

Prav zaradi tako različnih interesov se v prostem času ukvarjam z najrazličnejšimi stvarmi: 

  • Vsa študentska leta so bili večeri ( tam od 8., 9. ure naprej ) posvečeni bodisi književnosti (sem pravi knjižni molj, zelo rada pa tudi sama kaj napišem) bodisi udejstvovanju v raznih dejavnostih (srečanja katoliških študentov iz Škofje Loke, pevski zbor, razna predavanja, nekajkrat na leto obisk gledališča, kinopredstave...), ki so me po napornih študijskih popoldnevih  razvedrile in bile priložnost za prijetno druženje s pisano paleto ljudi. Leta 1999 sem sodelovala tudi v Škofjeloškem pasijonu, ki pa je   zahteval mnogo moje energije in odpovedovanja drugim dejavnostim, zato je bilo moje prvo sodelovanje hkrati tudi edino.
  • Nedeljski popoldnevi so me večinoma popeljali naokrog po Sloveniji - bodisi na ogled kulturnih in naravnih znamenitosti, ali pa kar tako - malo pohajkovat (vedno seveda v družbi Jureta, mojega - tedaj še fanta...) 
  • Ker sem zvest zagovornik zdravega življenja, poskušam psihične in miselne napore vsaj približno sorazmerno kompenzirati s fizično dejavnostjo - med šolskim letom in v času izpitov z intenzivnimi (vsaj kolikor toliko rednimi) potepanji po  (lokalpatriotsko) domačih logih - največkrat v družbi z našim nekajtakega kot nemškim ovčarjem, zimski meseci so večinoma rezervirani za takšne in drugačne užitke na snegu, poleti pa me pogosto (vsaj enkrat na teden,če je le čas in  pravo vreme)  lahko srečate v slovenskem raju - naših gorah.
  • Če se že ponudi ugodna priložnost, se seveda tudi namakanju v termah ali v morju ne morem kar tako odreči - saj včasih človek mora tudi malo polenariti, kajne?

Pa še malo suhoparnosti:

Datum, čas, kraj rojstva: 30.09.1976,
4:50 zjutraj!,
Kranj
Srednja šola: Gimnazija Škofja Loka
1991-1995
Faks: FMF,1995-2001(upam!!!)
Najljubša opravila: planinarjenje, 
sprehodi s Tarzanom
priprave na...
Želje: diploma še letos, profesura nekje na Gorenjskem
Naslov: Sveti Andrej 9, 
4220 Škofja Loka
Telefon: 04-512-70-70
031-336-286
E-mail: dobiš me tukaj

DomovNaprejNa Vrh