Analiza vašega jaza s primerjavo živalskih vlog:

Papagajka, volkulja ali tigrica

Vse te živali pomenijo frustracijo. Pričakujete, da boste sami rešili svoje probleme. Kadar potrebe sovpadajo, ne smete misliti, da so vaše najpomembnejše, hkrati pa drugi ne bi smeli imeti vaših za manj pomembne. Frustracija lahko postane gonilo napredka, če jo izkoristite, namesto da tulite v luno.

Stekla ali potrta psica

Jeza je pogosto druga plat žalosti, razbesnite se, ker se ne počutite ljubljeni. Izbruh jeze ima lahko enak učinek kot strela, vlije se dež, nebo se razjasni in spet se počutite bolje.

Mačka, levinja, ptica ali leopardka

Verjetno imate pozitivno predstavo o tem, kar ste ali bi vsaj želeli postati: mirni in zadovoljni, močni in umirjeni, srečni in s ciljem pred seboj.

Tovorna žival, krava ali čebela

Gre za živali, ki kažejo na pomanjkanje nadzora. Vedeti moramo, da je želja, da bi skrbeli za druge, dragocena, toda vsa skrb se razvrednoti, če jo ponudimo godrnjaje.

Ježevka, želva ali miška

Te živali pomenijo, da vas opredeljujejo obrambni mehanizmi. Zgradili ste zid okrog sebe, morda bi lahko tvegali, ga porušili in druge spustili bližje.

Slonica, črviček ali labradorka

Ne jemljete se resno in tega ne pričakujete niti od drugih. Ljudje so radi v vaši družbi, toda nikar ne igrajte klovna, ker bi želeli prikriti strah, da niste takšni, kot bi morali biti. Z malo več samozavesti bo vaše življenje takoj lepše.
Nazaj na glavno stran