Kuhali smo milo |
Podmladkarji smo se lotili kuhanja mila po naslednjem navodilu:
Potrebujete: - goveji loj ali svinjsko mast - koncentrirano kalijevo bazo (včasih so uporabljali "langenštajn") - etanol Loj ali mast stopite, dodate mu kalijevo bazo in etanol za boljše mešanje luga in masti. Da bo milo bolj dišalo, lahko dodate čaj iz zelišč ali pa si danes pomagate kar s parfumom. Včasih so milu dodajali tudi bukov pepel. |
Najprej smo stopili goveji loj. |
Ker se "langenštajn" ne dobi več, smo dodali kalijevo bazo, da je bilo milo bolj gladko. |
Želeli smo bolj dišeče milo, zato smo dodali želišča. |
Vse smo dobro zmešali in zlili v pripravljene posodice (modelčki od bonbonier in kovinske posodice od svečk) ter počakali, da se je strdilo. |
Andreja Budna, 2002 |