Kuhali smo milo

 

Podmladkarji smo se lotili  kuhanja mila po naslednjem navodilu:

Potrebujete:

   - goveji loj ali svinjsko mast

   - koncentrirano kalijevo bazo (včasih so uporabljali "langenštajn")

   - etanol

Loj ali mast stopite, dodate mu kalijevo bazo in etanol za boljše mešanje luga in masti. Da bo milo bolj dišalo, lahko dodate čaj iz zelišč ali pa si  danes pomagate kar s parfumom. Včasih so milu dodajali tudi bukov pepel.

 

 

Najprej smo stopili goveji loj.

Ker se "langenštajn" ne dobi več, smo dodali kalijevo bazo, da je bilo milo bolj gladko.

     

Želeli smo bolj dišeče milo, zato smo dodali želišča.

Vse smo dobro zmešali in zlili v pripravljene posodice (modelčki od bonbonier in kovinske posodice od svečk) ter počakali, da se je strdilo.

 

Na začetek

Naprej

 Andreja Budna, 2002