Srednja ekonomska šola Maribor 
 Trg Borisa Kidriča 3, 2000 MB 
 
tel: (02) 251 34 61 

Bolšji sejem
Dan odprtih vrat
Ekonomijada
Oglaševanje skozi zgodovino
Mladi mladim o EU
Naša šola od 1926 do 2001
Srečanja dijakov, nagrajencev računovodskih, finančnih delavcev in revizorjev Maribor
GP Zvezda 2001
Moje življenje v letu 2025
Izdaja zbornika ob 75-letnici
Proslava ob 75-letnici SEŠ
 

Potek projekta

MY LIFE IN THE YEAR 2025

(pisanje proze v angleškem jeziku)

 

 

Sam začetek projekta sega v prejšnje leto, saj smo z dejanskim delo pričeli že decembra 2000. Pričelo se je s sestankom vodje projekta in profesorji angleškega aktiva, kjer je bil predstavljen projekt.

Januarja so na šoli  potekala uvodna predavanja na temo naša prihodnost čez petindvajset let. Za navdih smo si izbrali pesem in the year 2525 in pa "Kar bo pa bo". Vsi dijaki naše šole so bili vključeni v začetni del pisanja razmišljanj o prihodnosti v angleškem jeziku. Učitelji angleškega jezika so nato naredili prvo selekcijo in vodji projekta ter njeni asistentki oddali le kvalitetnejše izdelke.

Februarja je vodja projekta izbrala najboljša dela in jih s pomočjo svoje asistenta lektorirala. Temu je sledilo tipkanje del na računalnik in ponovna korektura. Sledil je razpis za ilustratorja knjižice. Ilustratorka je bila izbrana in svoje delo tudi izvrstno opravila. Vsi izbrani izdelki so bili dani v tisk in knjižica je bila izdana v prvi polovici marca.

Tako smo lahko 21.3.2001 predstavili našim učencem in profesorjem ter širši javnosti končni izdelek – knjižico proze v angleškem jeziku, z naslovom "My life in the year 2025". Naša predstavitev je naletela na velik odziv, saj so se predstavitve udeležili mnogi ugledni gostje. Seveda pa so bili prisotni tudi mediji (RTV Slovenija in POP TV). Naš izdelek je predstavila ameriška veleposlanica v Sloveniji Nancy Ely Raphel.

S končnim izdelkom smo zelo zadovoljni, saj je bil plod naših skupnih naporov in dela. To je bil že četrti zaporedni projekt pisanja v angleškem jeziku in upamo, da ne tudi zadnji.

 

   Asistent                                                                                                   Vodja projekta       

  Gordana Dlaka, prof.                                                                            Dunja Bezjak, prof.