amarena |
vrsta višnje za okrasitev kratkih in dolgih
koktajlov |
amarilis |
okrasna čebulica, vložena v rahlo okisano vodo jo uporabljamo za nekatere kratke
koktajle |
češnja |
namenjena je za okras nekaterih kratkih
koktajlov in koblerjev |
čokolado |
v prahu ali nastrgano uporabljamo za flipe in
frapeje |
eterično olje |
je brezbarvna ali svetlo rumena tekočina, ki se topi v alkoholu, uporabljamo ga za
aromatizacijo koktajlov |
grenčica |
sodi v posebno skupino pijač; lahko je samostojna pijača, dosti pa se uporablja za
aromatizacijo koktajlov, npr. Underberg |
grenivka |
je grenkega okusa, njen sok se uporablja v
baru za pripravo dolgih pijač; sicer pa je
južni sadež, križanec pomarančne in limone |
kristalni sladkor |
uporabljamo za kristalni rob na kozarcu |
meta |
je zdravilna rastlina ostrega vonja s
podolgovatimi listi in ena izmed redkih rastlin, ki jih uporabljamo v baru za okrasitev
dolgih pijač |
muškatov orešek |
je orehu podoben plod in ga kot začimbo nastrgamo na pripravljeno mešanico in takoj
postrežemo |
olive |
uporabljamo predvsem pri koktajlih za
iztreznitev |
pomarančo |
uporabljamo za dekoracijo cele vrste dolgih
koktajlov |
poper |
uporabljamo pri barskih pijačah, vendar le pri koktajlih za iztreznitev |
sirupi |
so namenjeni pripravi mešanih pijač zaradi arome, okusa in barve, npr. grenadina, malinov,
pomarančni, limonin, češnje sirup in drugi |
sol |
uporabljamo pri nekaterih koktajlih, predvsem
pri mešanih pijačah za iztreznitev |
tabasco sauce |
je zelo pikantna omaka, pripravljena iz kisa,
popra, paprike, soli in močni začimb,
uporabljamo jo pri koktajlih za iztreznitev |
vafeljni ali holipi |
so vrsta krhkega peciva, ki jih dajemo k
sladoledu in kupam, pripravljenim z mešanimi pijačami |
vanilijo |
uporabljamo predvsem pri kuhanem vinu |
worchester sauce |
je pripravljena iz soje, popra, timijana,
sladkorja in začimb; omaka je zelo pikantna,
temne barve, v baru jo uporabljamo največkrat pri koktajlih za iztreznitev |