izoodrn.GIF (25186 bytes)

 

Ponujamo širok izbor izobraževalnih programov za pridobitev poklica, programa pre- in dokvalifikacij, dopolnilnega spopolnjevanja, usposabljanja in izpopolnjevanja na številnih področjih.

Izobraževalni programi za pridobitev poklica :

strojni tehnik - pogoj za vpis je dokončana poklicna šola strojne usmeritve. Šolanje traja 2,5 leti in se zaključi z zaključnim izpitom;

strugar, frezalec, brusilec, orodjar, konstrukcijski ključavničar, avtoklepar, klepar, monter in upravljalec energetskih naprav, strojni mehanik, avtomehanik – pogoj za vpis je dokončana osnovna šola in enoletne ustrezne delovne izkušnje. Šolanje traja 2 leti in se zaključi z zaključnim izpitom.

Pre- in dokvalifikacije :

posameznikom, ki že imajo poklicno izobrazbo za enega od zgoraj navedenih poklicev in opravljajo delo drugega poklica ali želijo pridobiti ustrezno poklicno izobrazbo, omogočimo pre- in dokvalifikacije po individualni izobraževalni poti.

Na tržišču izobraževalnih uslug ponujamo v slovenskem Katalogu ponudbe izobraževanja, ki izide vsako leto, programe usposabljanja in spopolnjevanja, in sicer:

računalniške tečaje : Word, Quatro Pro, Excel za okolje Windows ter računalniško podprto risanje Autocad I, II, III, Genius in ostale;

jezikovni tečaji : nemški jezik za strojnike – začetni in nadaljevalni;

programe strokovnega spopolnjevanja : programiranje CNC obdelovalnih strojev, specialne tečaje za avtoservisiranje (merjenje geometrije podvozja, moderni vžigalni sistemi, diagnostika motorjev z notranjim izgorevanjem, vzdrževanje in popravilo pnevmatik, itn.) ter seminarje in tečaje po dogovoru.

Programe strokovnega spopolnjevanja pedagoških delavcev, ki so objavljeni v Katalogu stalnega strokovnega spopolnjevanja pedagoški delavcev v R Sloveniji :

programe za učitelje tehnične vzgoje v osnovnih šolah,

programi za učitelje strokovno teoretičnih predmetov in praktičnega pouka v srednjih šolah;

program za pridobitev temeljnih pedagoških in andragoških znanj, za izobraževalce, ki sodelujejo pri obrtnem oziroma dualnem izobraževanju.

Pri pripravi in izvajanju izobraževalnih programov sodelujemo z Zavodom Republike Slovenije za šolstvo – oddelkom stalnega strokovnega spopolnjevanja, Obrtno in Gospodarsko zbornico, Republiškim zavodom za zaposlovanje, podjetji s področja strojništva in avtoservisnih dejavnosti ter s posameznimi obrtniki.