Nekaj 'definicij' o jogi :

Joga v vsakdanjem življenju

Joga v vsakdanjem življenju ni sekta in ne religija. Je znanost o telesu, umu, zavesti in duši. Joga je način življenja, ki nas vodi v popolno fizično, socialno in duhovno zdravje. Z njeno pomočjo dosežemo psihofizično ravnotežje in notranji mir ter vzpostavimo temelje za razcvet vseh naših ustvarjalnih potencialov. Joga je znanost o življenju, znanost o bivanju in stvarstvu. Ponuja odgovore na temeljna ekstencialna vprašanja: kdo sem, kaj sem, od kod prihajam, kam sem namenjen in zakaj sem tukaj. Joga daje odgovor tudi na vprašanja o Bogu.
Joga je edina duhovna pot, ki jo je sprejelo celotno človeštvo. Cilj joge je duhovna in telesna osvoboditev od karme in usode, ponovnega rojstva in smrti. Osvoboditev od vsega kar nas ovira, od vsega kar predstavlja prepreko v našem razvoju. Prav to je naša pot, pot Joge v vsakdanjem življenju. Skozi njo se osvobajamo vsega trpljenja, bolečin, odvisnosti, sovraštva, zavisti, pohlepa in ljubosumja ter vseh misli in skrbi, ki nas okupirajo dan in noč.
Aspiranti joge naj bi se vedno zavedali, da je joga povsem prostovoljna pot - svetla in jasna kot sončni žarki in svobodna kot ptica na nebu.